fbpx

Dragi polițiști clujeni, aș fi vrut să filmez cum îl salvați pe băiatul de 8 ani și încătușați monstrul…

Cu fler, cu noroc sau cum vreți voi, am ajuns marți seara în satul Filea exact când polițiștii îl puneam la pământ pe bărbatul acuzat că dimineața își ucisese fiul de 8 ani, găsit în mașină. Instictual, am pus mâna pe telefon să filmez acest moment spectaculos și important, căci așa caz nu a mai avut Clujul. După cum se poate vedea în poza principală de la articolul despre prinderea fugarului, unul dintre polițiști era preocupat să-mi spună să nu filmez și să merg mai departe.

Am parcat mașina în apropiere și am început să filmez de mai departe. Locul s-a înțesat de polițiști, de la mic la mare, și am început să aud pe repeat o piesă în fundal, pe diverse voci și tonalități: ”Nu mai filmați!”. Întrebarea firească: de ce? Nu am primit răspuns. Era o operațiune cum nu a mai fost în Cluj, era mega-subiect de presă, aveam exclusivitate, eram pe domeniul public, mai erau și săteni acolo, nu era nimic de ascuns, era o victorie a poliției.. Deci toate motivele să filmez. Dar o polițistă tânără și zeloasă mă trimtea să-mi fac de lucru la mașină (video aici). Ajuns acasă, am pus articolul cu fotografii și filmarea pe site și mi-am zis că totuși a ieșit bine.

Dimineața m-a lovit în moalele capului articolul colegului de la FoaiaTransilvana.ro despre asemănarea cu cazul uciderii Alexandrei în Caracal și neputința polițiștilor de acolo. Câtă dreptate are! Am realizat că tot acel tablou frumos cu multe mașini de poliție și mulți polițiști, pe care îl filmasem eu, a fost în zadar. Și unul, hai două echipaje de poliție, îl puteau ține pe fugarul, care se și tăiase singur și, după cum spune un martor și având în vedere că era la marginea drumului, vroia să se predea. În final, autospeciala SMURD care l-a dus la spital a fost escortată de o singură dubă cu doi ”mascați”. Băiatul de 8 ani este mort. Nu-mi vine să cred că mama lui posta pe Facebook luni seara că cei doi s-ar putea afla în zona Filea și dădea numărul de mașină, dar nu au fost găsiți. Ce operațiune de amploare de căutare a avut loc luni seara și noaptea? Ce frumos ar fi fost să filmez acea desfășurare de forțe luni dimineața cu băiatul salvat și tatăl-monstru încătușat. Atunci poate nu mai zicea nimeni ”nu mai filma”. Acum am înțeles.

Condoleanțe familiei îndurerate. Băiețelul este cu îngerii acum…

Comments

comentarii

Lasă un răspuns