fbpx
Acasă » ȘTIRI » Dosarul penal cu fostul și actualul primar din Florești iese din camera preliminară și începe judecata pe fond
Ioachim Vancea si Horia Șulea

Dosarul penal cu fostul și actualul primar din Florești iese din camera preliminară și începe judecata pe fond

Dosarul penal în care sunt inculpați fostul și actualul primar din localitatea Florești iese din faza camerei preliminare, astfel că în curând va începe judecata pe fond.

Tribunalul Cluj a respins, astăzi, contestațiile fostului primar Ioachim Vancea, actualului primar Horia Șulea și directorului executiv din Primărie, Florin Zanc, împotriva hotărârii judecătorului de cameră preliminară de la Judecătoria Cluj-Napoca, care constatase legalitatea rechizitoriului și dispusese începerea judecății.

Soluția Tribunalului pe scurt: ”În baza art. 347 din Codul de procedura penala respinge ca nefondate contestatiile formulate de inculpatii Șulea Horia Petru – Zanc Florin Dumitru si Vancea Ioachim împotriva Încheierii penale nr. 231/24.04.2018 a judecatorului de camera preliminara din cadrul Judecatoriei Cluj-Napoca.

În baza art. 275 alin. 2 din Codul de procedura penala obliga pe fiecare inculpat sa plateasca în favoarea statului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Definitiva. Pronuntata în camera de consiliu, azi, 15.10.2018.”

Încheierea penală din 24 aprilie 2018, menținută de instanța superioară, prevedea:

”În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen., respinge exceptiile invocate de inculpatul Vancea Ioachim prin avocati alesi Cristea Lucian din cadrul Baroului Cluj si Hosu Stefan din cadrul Baroului Bucuresti, privind: neregularitatea rechizitoriului, nestabilirea în concret a limitelor si obiectului judecatii cu încalcarea obligatiei organului de urmarire penala de a administra probe si în favoarea si în defavoarea inculpatului, prin: nemotivarea de catre procuror a stabilirii drept lege penala favorabila a noului C.pen. cu privarea inculpatului de posibilitatea de a beneficia de prevederile art. 741 C.pen. 1968, neîncunostintarea persoanei vatamate dupa începerea urmaririi penale despre drepturile sale si necitarea în acest sens a viceprimarului.

În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen., respinge: exceptiile invocate de inculpatul Sulea Horia Petru prin avocat ales Budisan Calin din cadrul Baroului Cluj, privind necompetenta materiala a Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj Napoca, nulitatea absoluta a tuturor actelor de urmarire penala efectuate ulterior datei de 11.09.2017, nulitatea absoluta a tuturor încheierilor judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Cluj Napoca prin care au fost autorizate masuri de supraveghere în cauza dupa data de 11.09.2017 si solicitarea privind excluderea tuturor probelor administrate ulterior datei de 11.09.2017.

În temeiul art. 346 alin. 2 C.proc.pen., respinge exceptiile invocate de inculpatul Zanc Florin Dumitru prin avocat ales Rares Trif din cadrul Baroului Cluj, privind: nelegalitatea urmaririi penale datorata necompetentei materiale a Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj Napoca, imposibilitatea stabilirii obiectului si a limitelor judecatii în ceea ce îl priveste pe inc. Zanc cu consecinta imposibilitatii existentei elementelor constitutive ale infractiunii de complicitate la abuz în serviciu, contradictie dintre dispozitia de trimitere în judecata a inc. Zanc si solutiile de clasare, încalcarea dreptului la aparare prin neprezentarea elementelor de fapt (actele materiale) ale infractiunilor retinute în sarcina inculpatului Zanc, lipsa audierii persoanei vatamate, lipsa urmaririi penale, nelegalitatea si vadita nejustificare a punerii în miscare a actiunii penale, nelegalitatea sesizarii instantei ca urmare a punerii în miscare a actiunii penale fata de cunoasterea de catre procuror a faptului ca exista unul din cazurile prev. de art. 16 alin. 1 C.proc.pen. în ceea ce îl priveste pe inc. Zanc, nelegalitatea sesizarii instantei prin nesocotirea probelor ce stabilesc ca nu exista fapta si vinovatia prevazuta de lege, nelegalitatea punerii în miscare a actiunii penale raportat la vadita lipsa a caracterului penal al faptelor.

În baza art. 346 alin. 2 C.proc.pen., constata legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul nr. 1127/P/2016 al Parchetului de pe lânga Judecatoria Cluj Napoca, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala, privind pe:

-inculpatul Vancea Ioachim – trimis în judecata în stare de libertate pentru comiterea a 5 infractiuni de abuz în serviciu asimilate infractiunilor de coruptie prev. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

-inculpatul Sulea Horia Petru – trimis în judecata în stare de libertate pentru comiterea a 3 infractiuni de abuz în serviciu asimilate infractiunilor de coruptie prev. de art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

-inculpatul Zanc Florin Dumitru – trimis în judecata în stare de libertate pentru comiterea a 2 infractiuni de complicitate la abuz în serviciu asimilate infractiunilor de coruptie prev. de art. 48 alin. 1 C.pen. rap. la art. 132 din Legea 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen.

Dispune începerea judecatii cauzei privind pe inculpatii Vancea Ioachim, Sulea Horia Petru si Zanc Florin Dumitru.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns