fbpx

Dosarul în care Băsescu este acuzat de şantaj, suspendat

Parchetul General a suspendat urmărirea penală în dosarul în care se cercetează plângerea senatorului Gabriela Firea împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl acuză de şantaj.

Procurorii au dispus, la data de 17 aprilie,  începerea urmăririi penale cu privire la fapta sesizată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj, prevăzută de art. 207 alin. 2 Cod penal.  Anchetatorii au suspendat însă dosarul pe motiv că, potrivit Constituţiei, preşedintele României se bucură de imunitate.

Prin ordonanţa din 18 aprilie, constatându-se că în cauză există un impediment legal temporar pentru punerea în mişcare a acţiunii penale, s-a dispus, în temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedură penală, suspendarea urmăririi penale“, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justuţie.

 

gabriela-firea-s-a-inscris-in-psd

Senatorul PSD Gabriela Firea a anunţat, în 15 aprilie, caă avocatul ei personal a redactat textul plângerii penale împotriva lui Traian Basescu pentru două infracţiuni din Codul penal: ameninţare şi şantaj. “Mă simt ameninţată că s-ar putea să nu îmi mai găsesc soţul acasă dacă nu stau în banca mea.  Simt permanent o stare de temere, de îngrijorare şi de nelinişte în legatură cu siguranţa familiei mele.  Cred că sunt întrunite şi elementele infracţiunii de şantaj”, a declarat Gabriela Firea.

La rândul său, premierul Victor Ponta s-a alăturat demersului şi a semnat plângerea Gabrielei Firea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina