fbpx

Dosar penal la Dej în urma unei adunări religioase cu 18 persoane

Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în urma unei adunări religioase cu 18 persoane. Una dintre ele a fost confirmată cu COVID-19.

”În data de 28.04.2020, a fost înregistrat dosarul penal nr. 333/P/2020, în care se desfăşoară urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. (2) Cod penal.

În fapt, s-a reţinut că, în data de 18.04.2020, în jurul orei 13:00, o persoană din localitatea Dej a organizat la o locuinţa  altor persoane din localitatea Dej, o adunare religioasă. Din cercetările realizate până la acest moment, a reieșit că la adunare au participat aproximativ 18 persoane, atât adulţi, cât şi copii și că acestea erau de religie penticostală. Scopul întrunirii a fost unul religios.

În data de 28.04.2020, una dintre persoanele prezente la acea adunare a fost confirmată pozitiv în urma testării pentru virusul SARS – Cov- II. Faţă de celelalte persoane care au participat la adunarea religioasă s-a luat măsura izolării la domiciliu, autorităţile competente urmând să dispună și alte măsuri necesare combaterii răspândirii virusului.”, a comunicatul parchetul.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina