fbpx
Inaugurarea sediului Facultății de Științe a Universității Sapientia (sursa foto kv.sapientia.ro)

Doi absolvenți de la Sapienția nu îndeplinesc condițiile de înscriere la examenul pentru Barou

Consiliul Baroului Cluj a constatat că doi absolvenți ai Universității Sapienția nu îndeplinesc condițiile pentru a participa la examenul de primire în profesia de avocat.

În urma verificării îndeplinirii condițiilor de primire în profesia de avocat de către candidații înscriși pentru examenul din 14 septembrie, Consiliul Baroului a constatat că doi candidați, Fegyveresi Zsolt și Kantor Julia, nu îndeplinesc o condiție esențială cerută, mai exact lipsește de la dosarul de înscriere diploma de licență în drept.

”In temeiul art.7 alin.9 din Regulamentul-cadru republicat in forma consolidata prin Hotdrdrea nr.1117/05.06.2015 a Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, se constata neindeplinirea conditiilor de primire in profesia de avocat prevazute de Legea nr.51/1995 si Statutul profesiei de avocat, in vederea dobandirii calitații de avocat stagiar, de catre candidatii cuprinsi in Anexa 3 a prezentei hotarari, care nu au depus toate documentele necesare raportat la art.3 alin.5 din Hotararea nr.1.116/5.06.2015 a Consiliului Uniunii Nalionale a Barourilor din Romania”, se arată în Hotărârea Consiliului Baroului Cluj.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

”Cei doi au depus la dosar doar adeverințe de la facultate, însă, fiind absolvenți de anul trecut, este obligatorie diploma de licență. Adeverințe se acceptă doar pentru absolvenții de anul acesta”, a explicat decanul Baroului Cluj, Mircea Pop.

”Diplomele sunt la București și le vor primi în timp util pentru completarea dosarelor. Cu maxim 5 zile înaintea examenului vor putea completa dosarele de concurs. ”, a precizat șeful catedrei de drept de la Universitatea Sapienția, Veres Emod. Decanul Mircea Pop a confirmat că dosarele mai pot fi completate, însă comisia permanentă a UNBR va decide dacă le validează sau nu.

Catedra de Drept funcționează în cadrul Facultății de Științe și Arte a Universității Sapienția, al cărei sediu modern a fost inaugurat în octombrie 2013. Atunci, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a participat la inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Ştiinţe şi Arte a Universităţii particulare maghiare Sapientia din Cluj-Napoca, de pe Calea Turzii, investiţia în clădire fiind de circa 5 milioane de euro, suportată în majoritate de Guvernul de la Budapesta. Universitatea particulară maghiară Sapientia a fost înfiinţată în anul 2001 şi are mai multe facultăţi la Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Miercurea Ciuc.

Consiliul Baroului Cluj a validat dosarele de înscriere a 345 de candidați pentru intrarea în profesie ca avocat stagiar și a 4 candidați care dau examen pentru a deveni avocat definitiv.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști după ce au dat o spargere într-o casă din cartierul clujean Andrei Mureșanu.... Citește mai mult
Liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri seară, după ședința Coaliției, asumarea deciziei de comasare a alegerilor din acest an.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!