Horea Uioreanu la Curtea de Apel Cluj

DOCUMENT. Demisia lui Uioreanu

Horea Uioreanu scrie in demisie ca vrea sa dea Justiției șansa totală sa-l judece corect.

image

 

Horea Uioreanu a trimis si o scrisoare catre cetăţeni.

IMG_7435

IMG_7436

 

“Acesta este comunicatul pe care domnul Uioreanu a dorit să-l adreseze tuturor locuitorilor judeţului Cluj. Dânsul prin această demisie, prin conţinului mesajului, a luat decizia să renunţe la calitatea de preşedinte al CJ Cluj şi lasă procedura alegerilor tocmai în dorinţa de a lăsa actul de justiţie negrevat de nicio influenţă”, a spus avocatul Tiberiu Ban.

avocatii Smaranda Bara si Tiberiu Ban
avocatii Smaranda Bara si Tiberiu Ban

“Cele două legi din administraţia publică sunt cele care ne indică paşii care trebuie făcuţi pentru alegerea unui nou preşedinte. Pe scurt, preşedintelui CJ i se aplică procedura. Alegerile se vor stabili de Guvern, la propunerea prefectului în maxim 90 de zile de la demisie. “, a spus Smaranda Bara.

Întrebat de ce acum,  avocatul Tiberiu Ban a răspuns că “domnul preşedinte a dorit să fie depusă în acest moment. E o apreciere personală. Din considerente pe care le cunoşate personal. Nu ne-a împărtăşit . Noi l-am sfătuit să ia o decizie. Această situaţie de interimat este o chestiune înafara cauzei penale în care avem noi atribuţii. A fost o decizie a domniei sale, au fost câteva zile de amânare. Domnul Uioreanu nu a luat decizia pentru a beneficia de un tratament favorabil, A luat decizia pentru a beneficia de un tratament egal. În acest moment dosarul a fost finalizat de organele de urmărire penală şi a fost trimis la instanţă. Până nu a aflat rechizitoriul era prematur să spunem că se realizează o judecată. Domnul Uioreanu a aşteptat să se finalizeze ancheta. Din momentul când a constatat că e trimis în judecată a decis să se pună la dispoziţia justiţiei. (…). Procedura de cameră preliminară nu e o procedură contradictorie. Şi acum se aşteaptă soluţia judecătorului de cameră preliminară. Dânsul a dorit să nu se deruleze activitatea de judecată mai înainte de a-şi da demisia ca să intre în faza de judecată ca un cetăţean simplu. “.

“Domnul preşedinte a luat această decizie străin de orice poziţia politică. Nu are nicio conotaţie politică şi ne-a rugat să vă transmitem că nu a dorit să influenţeze viaţa politică a judeţului”, a spusi avocatul Ban.

 

Comments

comentarii

Rafael Nadal a câştigat patru meciuri la rând, lucru de care nu a mai fost capabil în ultimii doi ani.... Citește mai mult
Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns