fbpx

DNA vrea a treia strămutare în procesul lui Marian Oprișan

DNA – Serviciul Teritorial Cluj a depus cerere de strămutare la Curtea de Apel Cluj pentru dosarul penal de la Judecătoria Cluj-Napoca în care este inculpat baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan.

Curtea de Apel Cluj a înregistrat în 26 august dosarul cu numărul 1090/33/2014, în care DNA Cluj a solicitat strămutarea dosarului 271/231/2010 de la Judecătoria Cluj-Napoca, în care președintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprișan, este judecat pentru fapte de corupție alături de încă cinci persoane. Strămutarea se va judeca în data de 8 septembrie.

Cererea de strămutare vine după ce săptămâna trecută o instanță de la Judecătoria Cluj-Napoca a respins cererea DNA de recuzare a judecătorului Lucian Buta. Recuzarea a fost solicitată pe motiv că există suspiciuni de imparțialitate având în vedere că procuroru șef DNA Laurda Codruța Kovesi a depus plângere la Inspecția Judiciară a CSM împotriva judecătorului Buta. Șefa DNA s-a plâns că se tergiversează judecarea cazului, în care au fost peste 30 de termene din 2010 până acum.

DNA a mai obținut de două ori strămutarea cazului început în iunie 2006 la Tribunalul Vrancea. Procesul a fost mutat în 2008 la Tribunalul Cluj, după ce instanţa supremă a admis strămutarea acestuia. Atunci, strămutarea a fost cerută de procurori, care au susţinut că Oprişan ar fi oferit locuinţe unor judecători din zonă şi că popularitatea acestuia ar putea afecta judecata imparţială a magistraţilor.

La sfârşitul lunii decembrie 2009, dosarul a fost trimis înapoi la Judecătoria Focşani, în urma declinării de competenţă. Dosarul nu a rămas însă pe rolul instanţei vrâncene, el ajungând, pentru a doua oară, la Judecătoria Cluj-Napoca. Astfel, din 7 iulie 2010, dosarul se află pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare a cazului.

 

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina