fbpx

Uioreanu își vroia partea și de la Univers T

Procurorii DNA Cluj anchetează contractele și proiectele de la Univers T, societate a Consiliului Județean. Există suspiciuni asupra unor contracte cu firma unui consilier local PNL.

Într-un document DNA din data de 20 martie se arată că o firmă a consilierului local Ovidiu Florian urma să primească contracte de proiectare de la Univers T.

Se mai reține din datele cauzei faptul că, în perioada următoare, instituția județeană va aloca către societatea Dafo Logistic SRL, deținută de consilierul local Florian Ovidiu Valeriu, a unor contracte de proiectare a unor lucrări la nivelul societății Univers T deținută de CJ Cluj, atribuirea urmând a se face direct, fără concurență, în schimbul a unor foloase pe care numitul Florian Ovidiu Valeriu le-a promis președintelui CJ Cluj și care vor fi remise prin intermediul unuia din apropiații acestuia ”, au precizat anchetatorii.

ovidiu florianSurse din cadrul DNA spun că respectivul contract între Dafo Logistic și Univers T s-ar fi parafat. Însă directorul Univers U, Valentin Lungu, a declarat pentru CLUJUST.ro că societatea nu are niciun contract cu firma Dafo Logistic.

Potrivit unui articol din 13 iulie de pe ZiardeCluj, fostul consilier al lui Uiorean, Răzvan Pop, a dat detalii procurorilor despre un comision plătit de Florian (foto). „In septembrie 2013 si apoi la data de 1 noiembrie 2013, Ovidiu Florian m-a cautat si mi-a dat suma totala de 1.500 de euro. Banii erau conveniti ca si comision pentru acordare catre firma Dafo Logistic a contractului pentru proiectarea amfiteatrului de la Univers T. Discutiile le-a purtat Florian direct cu presedintele. Eu doar am fost cautat pentru primirea banilor. In prezent, Ovidiu Florian se afla in negocieri cu CJ Cluj pentu obtinerea contractului Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic pentru proiectul Unitatea Speciala de Aviatie, pentru care s-au alocat 15.000 de euro”, a declarat Răzvan Pop la DNA.  Ovidiu Florian a negat acuzatiile de dare de mita si spune ca nu a dat niciodata bani nimanui.

Nu ar fi fost primul contract al unei firme deținute de Ovidiu Florian cu Univers T. CLUJUST.ro a relatat în 20 iunie că Arh Consult Solution, in care sunt asociati Florina si sotia lui, a avut contract in 2013.

Potrivit unui alt document DNA din data de 16 aprilie, Uioreanu s-ar fi folosit de directorul Valentin Lungu pentru a stoarce bani din societatea Consiliului Județean.

A mai rezultat că pentru obținerea unor sume de bani din cele alocate societății Univers T, ce aparține Consiliului Județean Cluj, numitul Uioreanu Horea Dorin se folosește de directorul acestei societăți, numitul Lungu Valentin, căruia îi solicită în mod repetat să întocmească proiecte pentru societatea comercială pentru a-i aproba sume de bani, parte din acestea urmând a se întoarce în beneficiul președintelui CJ Cluj, ca folos necuvenit”, au arătat procurorii.

Valentin Lungu a declarat pentru CLUJUST că a fost întrebat de mai multe ori de președintele CJ Cluj despre situația societății, dar că nu i-a cerut să facă anumite proiecte. ”Era normal să se intereseze, ca și președinte de consiliu județean din același partid ca mine. Dar consiliul județean nu a alocat bani pentru Univers T. Societatea are veniturile proprii. CJ doar a aprobat creditul bancar pe care l-am luat pentru lucrări”, a spus Valentin Lungu.

Societatea de turism are în lucru renovarea și modernizarea amfiteatrului de la hotelul Univers T. De asemenea, se intenționează modernizarea terenurilor de tenis pe care le deține și construirea unei cabane la Călățele Pădure. Toate acestea costă în jur de 2 milioane de euro, bani luați printr-un credit bancar pe termen lung.

Consilierul Județean PNL Mihai Seplecan a spus recent pe StirideCluj.ro că există bănuieli  asupra faptului că două camere de la hotel Univers T, 5 și 6, erau rezervate pentru ”partide de amor pentru diverși oficiali”.

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. Pai daca seplecan nu-i “doctor” in “partide de amor”, apoi nu stiu cine-i !!! Cred ca pishatu’ asta stie toate fu.telnitzele din Cluj !

Lasă un răspuns