fbpx

DNA: ”Făptuitorii Uioreanu și Oleleu au favorizat Construcții Napoca SA”

Horea Uioreanu și Ioan Oleleu ar fi introdus pe furiș compania lui Bene în contractul pentru Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

Președintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), și vicepreședintele Ioan Oleleu (PSD), sunt suspectați în actul de sesizare din oficiu al DNA Cluj din 10 ianuarie 2014 că ar fi favorizat Construcții Napoca SA în sensul că au introdus-o ca subcontractor după ce, în septembrie 2012, Confort SA Timișoara, deținută de Georgică Cornu, a intrat în insolvență și nu a mai putut continua lucrările la centrul de deșeuri. Contractul are o valoare de aproape 60 de milioane de euro, cea mai mare parte finanțare europeană.

Potrivit termenilor contractului, în condițiile în care societatea desemnată lider de proiect a intrat în imposibilitate de continuare a lucrărilor, se impunea organizarea unei noi licitații pentru atribuirea continuării acestora. Cu toate acestea, făptuitorii în cauză au acționat pentru favorizarea societății Construcții Napoca SA, deținută de omul de afaceri Bene Ioan și de partenerul acestuia, Dan Claudiu Vasile, societate pe care au introdus-o direct în cadrul contractului, ca subcontractor. Din informațiile deținute în cauză s-a stabilit că această subcontractare, nepermisă de contractul de finanțare europeană, a fost impusă de Uioreanu Horea și Oleleu Ioan partenerilor forului județean, respectiv societăților Atzwanger SPA, Ladurner Impianti SRL și Vel Service SA ce se aflau în asociere inițială. Practic, cei doi ediți au condiționat continuarea contractului cu firmele rămase în asociere de subcontractarea totală a lucrărilor către societatea indicată de ei, respectiv către Construcții Napoca SA” se arată în documentul DNA Cluj.

Cele stabilite de președintele și vicepreședintele CJ Cluj au fost agreate de reprezentanții societăților contractatnte și ulterior consființite prin hotărâre de consiliu județean, fiind cunoscut faptul că, la nivel de CJ Cluj, colegii de partid ai celor doi dețin majoritatea absolută, ceea ce a facilitat ”ratificarea” convenției anterioare fără emoții, au mai precizat procurorii DNA. 

Horea Uioreanu este arestat preventiv și trimis în judecată pentru luare de mită de la Ioan Bene pentru alte lucrări, iar Ioan Oleleu este liber și nu a fost audiat la DNA.

Nu am nici o legătură cu intrarea în insolvență a  firmei Confort SA Timișoara, nici că ulterior, lucrările au continuat cu societăților Atzwanger SPA, LAdurner Impianti SRL și Vel Service SA, precum nici faptul că societatea Construcții Napoca SA a devenit subcontractor. Nu sunt vinovat de absolut nimic” a declarat Ioan Oleleu. Acesta a adăugat că nu era nevoie de licitaţie după intrarea în insilvenţă a firmei Confort deoarece asocierea nu s-a schimbat. “Confort a rămas în asociere, doar că a devenit lifer Atzwanger. Partea cu subcontracterea o decide asocierea”, a spus Oleleu. 

 

santier centru deseuri (4)

Comments

comentarii

Unirea Dej primește vizita echipei Dinamo Bucuresti, în primul meci din Play-off-ul Ligii 2 disputat pe teren propriu.... Citește mai mult
Fosta boală a sărăciei a devenit în secolul XXI o boală a oamenilor care muncesc mult și nu au grijă de ei.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!