Acasă » ȘTIRI » Dezvoltator imobiliar amendat pentru că a instalat dispozitive metalice pe parcări

Dezvoltator imobiliar amendat pentru că a instalat dispozitive metalice pe parcări

Dezvoltator imobiliar Geromed din cartierul clujean Iris a fost amendat de Primărie pentru că a instalat niște dispozitive metalice pe parcări fără autorizație.

De curand, pe strada Oasului nr. 86-90, pe trotuarul din zona stației de tramvai, investitorul imobiliar Geromed a montat stalpisori si a marcat parcari cu scopul de la vinde/închiria. Oamenii din zona spun ca s-a mai incercat asta acum un an, iar politia locala a spus ca este spatiu public. Am întrebat Primăria care este situația reală?

”Efectuând verificări la imobilul situat în zona străzii Oașului nr. 86-90 din Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că au fost executate lucrări de construcţii (amplasarea a șase dispozitive metalice de parcare), fără a deţine autorizaţie de construire conform prevederilor legale.

Prin urmare s-a întocmit un proces verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, în conformitate cu prevederile legii nr.50/1991– republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.

Terenurile la care faceți referire în sesizare sunt înscrise în cărțile funciare în proprietatea exclusivă a investitorului.”, a transmis Serviciul control urbanism și disciplina în construcții. 

De asemenea, între blocurile ridicate pe terenul fostei fabrici de porțean Iris au fost încercuite cu lanțuri locuri de parcare, care până nu demult puteau fi folosite în voie de locuitorii din zonă. Investitorii imobiliari s-au gândit însă că mai pot scoate un ban în plus și cu locurile de parcare, pe care le-au ”închis” și le vând. Doar că nu prea au cumpărători și stau goale.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina