fbpx

Dezlegare chestiune de drept privind transmiterea actelor de procedură prin fax sau e-mail

Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept de la ÎCCJ a lămurit dacă sunt depuse în termen actele de procedură transmise prin fax sau e-mail, în ultima zi a termenului procedural care se socoteşte pe zile, după încetarea activității la instanţă.

În şedinţa din 22 iunie 2020, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie civilă, legal constituit în fiecare dintre cauze, a pronunțat următoarea soluție:

Decizia nr.45  în dosarul nr.951/1/2020

”Admite sesizarea formulată de Tribunalul Gorj – Secţia I civilă, în dosarul nr. 14725/318/2019, în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 182 şi art. 183 alin. (1) şi (3) din Codul de procedură civilă, modificat prin Legea nr. 310/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, actele de procedură transmise prin fax sau e-mail, în ultima zi a termenului procedural care se socoteşte pe zile, după ora la care activitatea încetează la instanţă, este socotit a fi depus în termen.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns