fbpx

Dezlegare chestiune de drept. De când se calculează termenul de supraveghere în cazul anulării amânării aplicării pedepsei, urmate de suspendare

Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală de la ÎCCJ a lămurit de când se calculează termenul de supraveghere în cazul anulării amânării aplicării pedepsei, urmate de suspendare.

Minuta deciziei nr. 13  din Dosar nr.577/1/2019, pronunțate în 7 mai, arată următoarele:

”Admite sesizarea Curţii de Apel Bucureşti, Secţia I penală, în dosarul nr.2225/330/2018, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile în vederea dezlegării de principiu a următoarei chestiuni de drept: „În cazul anulării amânării aplicării unei pedepse, urmate de suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale rezultante, termenul de supraveghere, stabilit potrivit dispoziţiilor art.92 din Codul penal, se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care anterior s-a dispus amânarea aplicării pedepsei sau de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care se dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale rezultante?”

Stabileşte că în cazul anulării amânării aplicării unei pedepse, urmate de suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale rezultante, termenul de supraveghere, stabilit potrivit dispoziţiilor art.92 din Codul penal, se calculează de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care se dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale rezultante.

Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit art.477 alin.(3) din Codul de procedură penală.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 7 mai 2019.”

Puteți lectura încheierea de sesizare a Înaltei Curți AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina