Acasă » AVOCATURA » Decanul Baroului Cluj a cerut la Congresul Avocaților să se discute proiectul de modificare a legii avocaturii
Delegația Baroului Cluj la Congresul Avocaților 2018

Decanul Baroului Cluj a cerut la Congresul Avocaților să se discute proiectul de modificare a legii avocaturii

Decanul Baroului Cluj, Flavia Maier, a cerut la Congresul Avocaților să se discute proiectul de modificare a legii avocaturii trimis la UNBR de către Consiliul Baroului Cluj, dar nu s-a întâmplat acest lucru.

În perioada 20-21 aprilie, s-a desfășurat la București Congresul Avocaților 2018, care a avut ca temă de dezbatere „Secretul profesional al avocatului”. Delegații Baroului Cluj participanti la dezbateri au fost in ordine alfabetica următorii avocați : Katalin Azzola, Dan Chertes (consilier Consiliul Baroului Cluj), Cristina Cuibus (consilier Consiliul Baroului Cluj), Stanca Gidro (consilier Consiliul Baroului Cluj , consilier UNBR, membru Comisia Permanentă a UNBR), Mirel Ionescu (consilier UNBR), Anca Iuga, Călin Iuga (consilier Consiliul Baroului Cluj), Flavia Maier (Decanul Baroului Cluj , Consilier UNBR), Voicu Sârb (consilier Consiliul Baroului Cluj).

În cadrul dezbaterii inițiale privind secretul profesional al avocatului, la care au participat ca invitați domnul avocat Ranko Pelicarić (Croația), vicepreședinte al CCBE și doamna avocat Maria Ślązak (Polonia), fost presedinte CCBE si actualvicepreședinte al Comitetului PECO (Pays d’Europe Centrale et Orientale) al CCBE pentru probleme privind avocații din Europa Centrală și de Est, au luat cuvântul și delegați ai Congresului. Dintre delegații Baroului Cluj, avocatul Dan Chertes a făcut o prezentare rezumativă a anumitor probleme care ar putea apărea în practică cu privire la aplicarea incriminării privind divulgarea secretului profesional al avocatului, incriminare nou introdusă în Legea nr. 51/1995 în urmă cu un an.

​”Colegii noștri delegați au participat și la dezbaterile privind materialele supuse spre aprobare Congresului în ceea ce privește activitatea CAA și a Consiliului UNBR de la Congresul anterior până la zi. Un element important raportat la aceste materiale a reprezentat și decizia Congresului de a amâna descărcarea de gestiune a CAA și realizarea unui audit independent privind activitatea acesteia, ca urmare a celor dezbătute și susținute și de Comisia de Cenzori a CAA.

Nu în ultimul rând, atât avocat Dan Chertes, cât și decanul Flavia Maier au adus în discuția Congresului problema Proiectului de modificare a legislației profesiei transmis Consiliului UNBR de Consiliul Baroului Cluj cu solicitarea de a fi pus în discuția Congresului Avocaților 2018, aspect care nu s-a mai realizat, Proiectul fiind transmis departamentului Consiliului UNBR care este desemnat a analiza propunerile legislative.”, a transmis printr-un comunicat Consiliul Baroului Cluj.

Documentele adoptate în cadrul Congresului Avocaților 2018 vor fi publicate pe site-ul Uniunii Naționale a Barourilor din România. 

Vezi mai jos proiectul de la Cluj.

Proiectul de la Cluj de modificare a Legii avocaturii, a Statutului profesiei și a Legii pensiilor avocaților

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina