Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Davidescu din dosarul ”mită la CJ” este noul CEO al firmelor condamnatului dispărut Bene
Gabriel Davidescu

Davidescu din dosarul ”mită la CJ” este noul CEO al firmelor condamnatului dispărut Bene

Fostul director de dezvoltare al companiei UTI, Gabriel Davidescu, este noul CEO al firmelor controlate de omul de afaceri Ioan Bene. Ambii sunt condamnați definitiv pentru date de mită în dosarul cu fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, numai că Davidescu are cu suspendare, iar Bene cu executare și nu este de găsit pentru a fi dus la penitenciar.

Cele mai importante firme din grupul lui Bene sunt Napocamin, IT Transilvania Invest, Unirea și Construcții Napoca. Încă de când a fost arestat preventiv în dosarul ”mită la CJ”, Ioan Bene și-a cesionat părțile sociale și acțiunile către cele două fiice, Alexandra și Raluca, care au devenit și administratori, dar și către fratele Daniel Bene.

 

Ioan Bene

Potrivit unor surse bine informate din mediul de afaceri, Gabriel Davidescu a fost numit CEO al grupului de firme, motiv pentru care se mută de la București la Cluj. Davidescu are o experiență bogată în cadrul grupului UTI al omului de afaceri Tiberiu Urdăreanu. Acesta din urmă a început să-și vândă din afaceri (vezi Net City vândută fraților Mureșan de la Electrogrup din Cluj), fiind condamnat pe fond la 8 luni închisoare pentru dare de mită. Gabriel Davidescu a fost condamnat definitiv, recent, de către Curtea de Apel Cluj la 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare pentru o dare de mită de 10.000 de euro către fostul consilier județean Ioan Petran, care i-a dat jumătate din bani lui Uioreanu. Davidescu a susținut în apărare că era vorba de un împrumut.  Noul angajator al lui Davidescu, Ioan Bene, a fost condamnat în același dosar la 3 ani și 8 luni închisoare pentru dare de mită către Uioreanu, fiind vorba de o sumă mult mai mare, de peste 300.000 lei.

Grupul condamnaților din dosare de corupție

În 2015, Ioan Bene s-a asociat cu omul de afaceri Călin Stoia, condamnat pentru că i-a dat mită fostului primar al Clujului, Sorin Apostu.

Corporația acuzaților de dare de mită din marile dosare de corupție ale Clujului

La începutul lui 2017, Clujust.ro dezvăluia că fostul primar Sorin Apostu lucrează la una din firmele lui Bene. Sursele noastre spun că numirea lui Davidescu l-a nemulțumit pe Apostu, care se aștepta să primească el funcția.

Fostul primar Apostu lucrează pentru un om de afaceri acuzat că i-a dat mită lui Uioreanu

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina