fbpx
Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Danileț: ”sper să trăiesc ziua când vom transmite online toate procesele din România”

Danileț: ”sper să trăiesc ziua când vom transmite online toate procesele din România”

Judecătorul Cristi Danileț, un adept al transparentizării actului de justiție, a declarat la dezbaterea ”Justiția în presă”, organizată de Clujust în 18 aprilie, că speă să trăiască ziua când se vor transmite online toate procesele din România.

Judecătorul Danileț le-a spus jurnaliștilor prezenți: ”Părerea mea este că scrieți prea puțin despre justiție. Noi facem multe prea mult și ceea ce se reflectă în presă este doar partea mai ”juicy”, ca să zic așa, mai atractivă și în special chestiunile legate de penal, căci acesta e la ordinea zilei. Nu-i o problemă. Ce faceți faceți bine, dar faceți mai mult, dacă se poate! Mai puțin interes ar trebui să fie pentru viața privată a judecătorilor și procurorilor, mai mult pentru activitatea lor publică, până la urmă suntem plătiți din bani publici, transparența trebuie să fie mai mare și eu sper să trăiesc ziua când vom transmite online toate procesele din România, chiar îmi doresc lucrul acesta. Ar fi un act de responzabilizare enormă a magistratului român, mă refer aici la judecător. Pentru cititori și, desigur, pentru jurnaliști ar fi o extraordinară bază de informații.”

Danileț a cerut o mai mare grijă la numele unor persoane, în special minori, care nu ar trebui să apară pe portalul instanțelor de judecată, și la procesele vizând viața intimă, de familie.

”Cât de mult ne influențează presa? Este firesc să citești presa și să afli ce părere au alții despre activitatea ta, eu simt nevoia asta. Uneori sigur că e deranjant. Este normal ca societatea să o consulți cumva, iar presa este încă un exponent al societății, deși și presa reprezintă anumite grupuri de interes. A nu se înțelege ceva negativ din asta. Dar firesc am nevoie de un feedback din societatea, pe care îl primesc prin presă. Văd mai mult presa ca un canal de comunicare, decât un artizan al propriilor interese.”, a mai spus judecătorul.

Mai multe de la dezbatere AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina