fbpx

Danileț la Bruxelles: ”În România s-a ajuns la punctul cel mai de jos posibil. Trebuie luate măsuri grabnice”

30 de judecători și procurori au protestat, astăzi, timp de o oră în fața Palatului de Justiție din Bruxelles. De asemenea, magistrații s-au întâlnit cu înalți oficiali europeni.

Între magistrații care au mers la Bruxelles este și judecătorul Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj. Acesta a dat o declarație Televiziunii Române în timp ce era la flashmob:

”Să spunem reprezentanților Uniunii Europene că în România s-a ajuns la punctul cel mai de jos posibil. Încetul cu încetul, clasa poltică încearcă să preia controlul asupra carierei magistraților, să controleze activitatea judiciară a procurorilor și să ușureze tratamentul penal al infractorilor din România.

Cred că rolul justiției este să apere cetățenii onești și să condamne pe infractori, nu să-i protejeze. Din păcate, legile justiției modificate și intenția de modificare a codurilor penale din ultimii doi ani ne arată um trend descendent. România nu mai vrea să lupte împotriva corupției și nu mai dorește să aibă procurori și judecători independenți. De aceea am venit aici, să vorbim și cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Parlamentului European că trebuie luate măsuri grabnice cu privire la situația din România. Vorbim aici de epuizarea tuturor modalităților diplomatice, dacă vreți, dar apoi poate este cazul să se ia măsuri politice mai ferme cu privire la autoritățile române”, a spus Danileț.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina