fbpx

Danileț: Decizia de desființare a SIIJ este una corectă atât politic, cât și juridic

Judecătorul Cristi Danileț de la secția penală a Tribunalului Cluj spune că decizia de desființare a SIIJ este una corectă și că argumentele ministrului Justiției sunt pertinente.

”Decizia Guvernului de desființare a Sectiei speciale pentru investigat magistrații este una corectă atât politic, cât și juridic. Argumentele sunt pertinent expuse de ministrul Predoiu: https://tinyurl.com/SIIJJ.

Atenție: Desființarea SIIJ nu înseamnă că magistrații nu vor răspunde pentru infracțiunile comise, ci doar că urmărirea lor penala se va face de aceleași organe ca pentru toți cetatenii: procurorii DNA pentru infracțiuni de corupție comise de magistrați, procurorii DIICOT pentru infracțiuni de crima organizata comise de magistrați, procurorii de la Parchetele Curții de Apel pentru alte infracțiuni comise de magistrați.

Reamintesc că înființarea SIIJ nu a fost argumentată legal sau factual, că o astfel de structura nu exista nicăieri în lume și că documente internaționale ale unor organisme la care România este parte prevăd desființarea ei.”, a scris Danileț pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina