Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Dana Gîrbovan: ”Propunerile legislative nu inseamna povesti ori prezentari PowerPoint”

Dana Gîrbovan: ”Propunerile legislative nu inseamna povesti ori prezentari PowerPoint”

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România. Dana Gîrbovan, a precizat că va analiza propunerile de modificare a legilor Justiției după ce va fi publicat proiectul pe site-ul Ministerului Justiției. Propunerile au fost anunțate de ministrul Tudorel Toader într-o conferință de presă și rezumate într-o prezentare în PowerPoint.

”Mai multi reprezentanti ai presei m-au contactat pentru a ne exprima o pozitie cu privire la modificarile facute de ministrul justitiei Tudorel Toader la legile justitiei. Pana in acest moment nu am vazut proiectele de legi, pentru a putea sa formulam opinii concrete. Este de neinteles de ce ministrul justitiei nu a publicat pana la aceasta ora proiectul pe site. Propunerile legislative nu inseamna povesti ori prezentari PowerPoint, ci texte concrete care trebuie analizate punctual.

Dupa ce ministerul va publica proiectele de legi le vom analiza minutios si vom comenta pe marginea lor, aratand implicatiile pentru fiecare dintre ele.

Modificarile legilor justitiei reprezinta un moment crucial pentru justitie si societatea romaneasca. Actualele legi ale justitiei sunt din 2004 si necesita o ajustare, pentru a raspunde actualelor nevoi si realitati.

Solicitarea noastra catre intreaga clasa politica este sa dea dovada de maturitate si responsabilitate, sa lase sloganele de-o parte si sa inteleaga importanta proiectului pentru intreaga societate romaneasca.

Tuturor celor interesati de proiect le aducem aminte ca de la faza de conferinta de presa pana la cea de proiect legislativ care apoi sa fie transpus intr-o lege e cale lunga.

Elaborarea legilor este un efort comun, de aceea speram ca, dupa ce ministrul justitiei va si publica proiectele pe site, toti cei interesati sa vina cu propuneri concrete, argumentate riguros, pentru ca in urma unei dezbateri serioase sa avem o forma fericita a modificarilor la legile justitiei, in urma carora calitatea actului de justitie sa creasca iar drepturile cetatenilor sa fie si mai bine aparate si protejate.”, a scris judecătoarea Dana Gîrbovan pe Facebook.

Conferința de presă a ministrului Toader din 23 august

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina