fbpx

Curtea de Apel Cluj a dispus demolarea unei baze hipice, la cererea vecinilor și a prefectului

Curtea de Apel Cluj a dispus demolarea unei baze hipice dintr-o comună de lângă Cluj-Napoca, la cererea vecinilor și a prefectului județului.

Potrivit ziardeapahida.ro,după patru ani de procese, judecătorii Curții de Apel Cluj au decis, în 23 octombrie, ca baza hipică din comuna Apahida să fie demolată. Magistrații au decis să admită recursul înaintat de doi localnici din Apahida, care au terenuri în zona unde a fost construită herghelia, și să anuleze autorizația de construire. În plus, judecătorii au mai decis ca ferma de cai să fie demolată. Primăria Apahida trebuie să plătească, în solidar, cu proprietarul bazei hipice și cu o persoană fizică suma de aproape 13.000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.

Soluția Curții de Apel Cluj pe scurt: ”Admite recursul declarat de reclamanţii Câmpean Maria şi Rocaș Viorel Olimpiu împotriva sentinţei civile nr. 2752 din 05.10.2016 pronunţată de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 10823/117/2013 pe care o casează parţial şi rejudecând admite acţiunea formulată de reclamanţi. Anulează autorizaţia de construire nr. 86/26.06.2013 emisă de către Primarul Comunei Apahida şi dispune demolarea construcţiilor edificate în baza acestei autorizaţii. Obligă pe pârâţii CLUB SPORTIV HIPIC ROYAL MSD SPORT, Suciu Rodica. şi primarul Comunei Apahida să plătească reclamanţilor Câmpean Maria. şi Rocaș Viorel Olimpui,  în solidar suma de 12.772 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge recursul declarat de pârâţii CLUB SPORTIV HIPIC ROYAL MSD SPORT şi Suciu Rodica împotriva sentinţei de mai sus. Definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică azi 23.10.2017”

Apahidenii care au câştigat procesul au declarat pentru ziardeapahida.ro că se vor adresa unui executor judecătoresc şi vor cere demolarea fermei de cai construită ilegal.

Reclamantii au arătat că proiectul trebuia supus dezbaterii publice si a primit autorizatiile de constructie pe baza unor recomandari false.

Motivele invocate pentru demolare sunt diverse: “Ne deranjeaza pentru simplul motiv ca o data ce se construieste aceasta ferma, va genera probleme extreme de neplacute: miros, muste, tantari, gunoi. Noi, pe terenurile respective, nu vom mai putea construi nimic. Valoarea terenurilor va scadea foarte tare. Oamenii nu vor mai putea locui in zona datorita aceste ferme de cai. Este exact ca ferma de pui din Floresti, din pacate nu se tine cont de acel precedent”, au spus reclamantii, citați de ziardecluj.ro

“Primarul spune acolo vor fi patru cai si ne baga sub nas aceeasi declaratie a investitorului, in realitate va fi o adevarata ferma de cai, dupa cum se poate lesne vedea din proiect”, au mai spus oamenii nemultumiti.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina