fbpx

Curtea de Apel Cluj a dispus întrerupere executării pedepsei pentru un bătrân cu insuficiență renală

Curtea de Apel Cluj a dispus întrerupere executării pedepsei pentru un bătrân cu insuficiență renală cronică și polineuropatie. Curtea a judecat contestația făcut de avocații inculpatului împotriva la hotărârea primei instanțe, care îi respinsese cererea. Avocații au arătat că tratamentul primit în penitenciar nu era unul adecvat raportat la afecțiunile medicale de care condamnatul suferă. Aceasta este un medic condamnat pentru luare de mită

Avocații care au obținut soluţia favorabilă cu privire la o cerere de întrerupere a executării pedepsei spune că în considerente deciziei Curții de Apel Cluj s-a ținut cont de agravarea stării de sănătate a condamnatului.

”În apărarea intereselor unui client care a formulat o cerere de întrerupere a executării pedepsei, SCA „Iordăchescu și Asociații” a obținut o soluție favorabilă întemeiată pe prevederile art. 592 C.proc.pen. rap. la art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului privind interzicerea torturii și pedepselor sau tratamentelor inumane ori degradante.

Printr-o Decizie penală din cursul anului 2017, s-a dispus condamnarea numitului Z.V.M., în vârstă de 67 de ani, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. Având în vedere multiplele afecțiuni medicale de care suferă condamnatul, printre care se numără insuficiență renală cronică (ce necesită efectuarea unor ședințe de hemodializă de 3 ori pe săptămână) și polineuropatie, acesta a formulat o cerere de întrerupere a executării pedepsei.

Tribunalul Maramureș a respins cererea formulată, însă în contestație, prin Decizia penală nr. 52 din 01.03.2018, Curtea de Apel Cluj a decis întreruperea executării pedepsei pentru o perioadă de 3 luni. În considerentele acestei decizii s-a avut în vedere agravarea stării de sănătate a persoanei condamnate (printre altele, creșterea unei ședințe de dializă de la 3 ore la 5 ore 30 minute cu toate consecințele pe care această împrejurare le presupune, înrăutățirea stării fizice și psihice – slăbirea considerabilă în greutate), precum și faptul că tratamentul primit în penitenciar nu era unul adecvat raportat la afecțiunile medicale de care condamnatul suferă.”, se arată pe site-ul firmei Iordăchescu și Asociații.

Clientul a fost asistat de o echipă de avocaţi din cadrul SCA „Iordăchescu și Asociații” formată din avocat coordonator Eugen Constantin Iordăchescu, avocat colaborator Roxana Iordăchescu-Nițu și avocat colaborator Andrei Iordăchescu.

Bărbatul de 67 de ani a fost condamnat definitiv, în octombrie 2017, de către magistrații Curții de Apel Cluj la trei ani de închisoare pentru luare de mită. Ca pedeapsă complementară, i s-a interzis dreptul de a exercita profesia de medic pe o perioadă de 2 ani după eliberare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina