fbpx

Cum se mai sparg bancomatele: prin detonare!

Patru cetățeni cu experiență internațională în spargerea bancomatelor și care foloseau praf de pușcă detonând bancomatele au fost prinși.

Procurorii DIICOT-ST Galați au organizat un flagrant și în noaptea de 21 spre 22 octombrie 2020, în jurul orei 03.10, și au prins 4 persoane care au introdus materiale explozive în fanta unui bancomat din localitatea Vulturu, județul Vrancea, pe care intenționau să le detoneze, în scopul sustragerii sumelor de banilor aflate în interiorul acestuia.

Pe parcursul intervenției, s-a folosit armamentul din dotare, cu muniție neletală (bile de cauciuc) pentru somație, întrucât persoanele bănuite au încercat să fugă de la fața locului, cu un autoturism, fiind blocați chiar la locul faptei.

Cei patru nu erau la prima acțiune de acest fel, aceștia dând alte trei atacuri la bancomatele din zonă, în urma unuia dintre acestea reușind să scoată suma de 120.000 lei.

Astfel, în noaptea de 10/11.09.2020 având aplicate măşti pentru disimularea fizionomiei au pătruns prin efracție în curtea unei agenții bancare de pe raza localității Liești, județul Galați, unde după scoaterea din folosință a sistemului de supraveghere video au forțat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în  care au introdus materii explozive. Din motive independente de voinţa autorilor, materiile explozive nu au detonat astfel că ATM-ul nu a eliberat sertarele de păstrare a bancnotelor, cele patru persoane părăsind locul faptei.

La data de 15.09.2020, lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în noaptea de 14/15.09.2020 un număr de patru persoane neidentificate, având aplicate măşti pentru disimularea fizionomiei s-au deplasat la o altă agenție bancară de pe raza localității Tuluceşti, judeţul Galaţi, unde după scoaterea din folosinţă a sistemului de supraveghere video au forțat fanta de eliberare a bancnotelor ATM-ului în  care au introdus materii explozive pe care le-au detonat.
Ca urmare a exploziei produse, ATM-ul unităţii bancare a fost adus în stare de degradare, astfel că au devenit accesibile sertarele destinate păstrării bancnotelor, acestea fiind eliberate în sediul profesional.

În vederea însușirii bancnotelor, o parte dintre autorii faptelor au pătruns în interiorul sediului profesional al agenției, de unde au preluat bancnotele eliberate ca urmare a deflagrației, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 120.000 lei.

În noaptea de 02/03.10.2020, membrii grupului infracțional organizat s-au deplasat la un alt ATM de pe raza comunei Păunești, județul Vrancea, au introdus materiale explozive în fanta acestuia, dar din motive independente de voința lor, deflagrația produsă nu a avut efectul scontat, astfel că dispozitivul electronic nu a eliberat suma de bani, însă a fost adus în stare de nefuncționare.

La data de 22.10.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale ale Inspectoratelor de Poliție Județene Galați și Vrancea au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare și o acțiune de prindere în flagrant, într-o cauză vizând destructurarea unei grupări infracționale organizate specializate în furt calificat în formă continuată şi nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată, se arată în comunicatul DIICOT.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns