Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Cum au variat indicii de desființare la Curtea de Apel Cluj în ultimii trei ani

Cum au variat indicii de desființare la Curtea de Apel Cluj în ultimii trei ani

Ultimul bilanț de la Curtea de Apel Cluj a generat discuții cu privire la indicii de desființare destul de mari în apel și recurs. Pentru a avea însă un tablou complet, Clujust.ro vă prezintă indicii defalcați pe secții din ultimii trei ani. De asemenea, trebuie să ținem cont de schimbările de competență generată de noile coduri de procedură civilă și penală.

Potrivit bilanțului pe 2016, ”indicele de desfiinţare la nivelul Curţii de Apel Cluj, adică de modificare a hotărârilor atacate cu apel la Curte, din 5.588 apeluri soluţionate, într-un număr de 1.463 instanţa a admis apelul; dintre acestea, numai 60 de cauze au fost trimise spre rejudecare, iar 1.403 au fost modificate în apel. În consecinţă, indicele de desfiinţare în apel a fost de 26,18%.

Indicele de desfiinţare a hotărârilor atacate cu recurs la curte a fost de 27,16%, fiindcă din cele 4.687 recursuri soluţionate de către instanţă, 1.273 au fost admis, dintre acestea, numai 139 cauze au fost trimise spre rejudecare, în 482 cauze s-a menţinut hotărârea primei instanţe şi 652 cauze au fost modificate în recurs.”

Din situația detaliată de mai jos, se poate vedea că în penal indicele de desființare în apel a scăzut de la 41% la 29%, iar în ce privește recursurile, indicele total de 27% este generat de procentul foarte mare de 44% de la Secția a III-a de contencios administrativ și fiscal, unde au ajuns taxele auto de poluare, în privința cărora CJUE a schimbat jurisprudența. Sunt aproape 1.100 de recursuri admise!

 

 

De ramarcat însă câte dintre hotărârile tribunalelor și judecătoriilor au fost atacate.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina