fbpx

Cum a fost confecționată bomba artizanală plasată în parcarea Secției 4 de Poliție și motivul atentatului

Suspectul din cazul exploziei care l-a rănit pe un pompier a povestit la parchet cum a confecționat bomba artizanală și care este motivul pentru care a plasat-o pe o mașină din parcarea Secției 4 de Poliție Cluj-Napoca.

Radu Augustin B., în vârstă de 31 de ani, a declarat la Parchetul Tribunalului Cluj, unde este cercetat pentru tentativă de omor, că a confecționat dispozitivul explozibil acasă, după ce s-a documentat pe internet. Suspectul a studiat mai demult la facultatea de inginerie de la UTCN, dar pe care nu a absolvit-o. Totuși, cunoștințele acumulate atunci l-au ajutat în conceperea bombei dintr-o cutie în care se pun bijuterii când se oferă cadou.

Suspectul, care s-a predat la poliție după ce poliția a prezentat imagini de pe camere de supraveghere, a spus că a folosit substanța explozibilă din mai multe petarde care se pușcă de obicei de Anul Nou. Radu Augustin B. a mai declarat că în seara faptei a consumat o sticlă de wiskey după care s-a dus și a montat dispozitivul explozibil pe o mașină din parcarea din fața Secției 4 de Poliție din zona Colina, Mănăștur. Tot acolo este și subunitatea de pompieri, unde lucrează victima.

Autorul atentatului le-a spus procurorilor că nu-l viza pe pompier, ci a montat bomba la prima mașină care i-a ieșit în cale din acea parcare, știind că acolo este secția de poliție. Surse judiciare spune că suspectul, care locuiește în cartierul Mănăștur, a vrut să se răzbune pentru faptul că a fost amendat de polițiști de la respectiva secție.

Procurorul de caz a dispus internarea nevoluntară în mod provizoriu a suspectului. Acesta a mai fost internat anul trecut la psihiatrie, dar nu și-a mai luat tratamentul. Sursele judiciare spun că bărbatul a avut probleme încă de la 20 de ani, când și-a bătut părinții pentru că nu-i dădeau bani. Acesta ar putea rămâne internat o vreme mai îndelungată.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns