fbpx
DNA Cluj

CSM a admis apărarea reputației unui procuror DNA Cluj față de afirmațiile dintr-o emisiune

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis apărarea reputației procurorului DNA Cluj Ionuț Vasile față de afirmațiile dintr-o emisiune televizată, în care s-a spus despre el că este ”tartorele DNA de la Cluj”

”Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a independenţei şi reputaţiei profesionale formulată de domnul IONUŢ VASILE, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticopupţie-Serviciul Teritorial Cluj.”, se arată pe ordinea de zi soluțuoantă din 15 mai.

Judecătoarea Daniela Ioana Stăncioi, șef al Briroului de Informare și Relații cu Mass-media al CSM, a adus lămuriri pentru Clujust.ro: ”În ședința din data de 15 mai 2019, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a independenței și reputației profesionale formulată de domnul Ionuț Vasile, procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj. Cererea a fost admisă în raport de afirmațiile făcute în cadrul emisiunii ”România 2019” de la postul de televiziune Realitatea TV din data de 15.02.2019. Motivarea detaliată a hotărârii pronunțată de Secția pentru procurori va fi publicată pe site-ul Consiliului, la rubrica ”Hotărâri ale CSM”

În respectiva emsiune a fost invitat și primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, trimis în judecată de procurorul Ionuț Vasile. Potrivit primarului, Ionuț Vasile a făcut cercetarea în toate cele trei dosare ale lui. ”De parcă nu aveam procuror aici (în Maramureș – n.red”, a spus Cherecheș în emisiune.

Prin telefon a intrat în direct Valer Marian, jurnalist și fost senator, care a făcut afirmații grave: ”Din informațiile pe care le-am adunat, se conturează că la Cluj tartorele DNA este procurorul Ionuț Vasile, care a fost însărcinat îndeosebi cu execuții politice și cu alte treburi murdare. Procurorul Vasile se apropie ca tipologie umană și profesională de mai celebrii procurori Mircea Negulescu, zis Portocală, de la Ploiești, și Ciprian Man, zis Mandarină, de la Oradea. Și acest procuror a fost deja poreclit cu nume citric, respectiv procurorul Lămâie, de unde se pare că citricele au invadat DNA și au alterat profund actul de justiție, devoalându-se și la Cluj un modus operandi la nivel național al procurorilor anticorupție. Important că, potrivit surselor mele, era bine relaționat cu fosta șefă DNA Laurda Codruța Kovesi, iar pe plan local răspundea la comenzile a cel puțin trei persoane: fostul șef SRI Cluj, recent pensionat, un fost procuror general al Parchetului Curții de Apel Cluj și de un fost șef din Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, aflat în pensie.”

Valer Marian a mai spus că principalele ținte ale lui Vasile au fost senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordoș și primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Lui Cordoș i-a întocmit dosare penale, care i-au frânt cariera politică, după care i-a dat clasare. ”

Vorbind despre o sumă din declarația de avere, Cherecheș a afirmat: ”Procurorul, la limita bunuțui simț, căci depășea orice imaginție, îmi spune: Băi Cherecheș, dacă ai trecut în fiecare an suma asta, înseamnă că ai primit-o în fiecare an.”

Emisiunea poate fi văzută mai jos

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina