fbpx

Corina Corbu cere declanșarea unui nou concurs de promovare la ÎCCJ

Președintele ÎCCJ, Corina Corbu, le-a spus membrilor secției pentru judecători din CSM să declanșeze un nou concurs pentru primovare la instanța supremă din cauza numărului mare de posturi vacante.

Șefa Înaltei Curți s-a opus cu vehemență, în ședința secției, propunerii judecătoarei Andrea Chiș de a amâna validarea rezultatelor pentru secția penală la recentul concurs până la întocmirea rapoartelor de integritate, existând informații controversate despre o judecătoare din Oradea.

”Vă solicit să luați în calcul să declanșați un nou concurs de promovare la Înalta Curte pentru că situația a devenit mai dificilă. Între timp s-au mai pensionat sau sunt în curs alți 15 judecători.

Prin urmare, dacă avem probleme cu procedura, eu vă rog să o reglementăm și inclusiv corecturile de care vorbește doamna judecător Chiș să le facem înainte de declanșarea următorului concurs.

Eu nu pot să fiu de acord cu amânarea validării pentru că situația este atât de complicată astăzi la Înalta Curte, încât nu cred că ne putem permite o astfel de soluție. Și repet: vă rog să luați în calcul declanșarea unui alt concurs!

Deci la secția penală, în raport de care formulează cererea doamna judecător Chiș, până la urmă din 5 posturi s-au ocupat două, între timp s-au mai vacantat 6. Deci am 9 posturi vacante la secția penală. Chiar nu ne putem permite. ”, a spus Corbu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns