Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Corbul este cu ochii pe voi! Directorul general Kruk România deține o firmă de detectivi

Corbul este cu ochii pe voi! Directorul general Kruk România deține o firmă de detectivi

Directorul general al firmei de recuperări creanțe Kruk România deține o firmă de detectivi, care a preluat în denumire traducerea cuvântului polonez Kruk în română: Corbul. Așadar dacă vi se pare că cei de la Kruk știu prea multe despre dumneavoastră, acum aveți răspunsul cum au aflat.

Directorul general Kruk Romania SRL, polonezul Tomasz Ignaczak (foto), născut în data de 09.06.1979, domiciliat în Lodz, Polonia, estre asociat unic al S.C. BIROUL DE DETECTIVI PARTICULARI CORBUL SRL, cu sediul în București, Calea Moșilor nr. 51, etaj 5, sala 1, sectorul 3. Culmea, tot pe Calea Moșilor nr.51 este și sediul Kruk Romania SRL.

Obiectul de activitate al firmei este ”Activitati de investigatii”. Firma înființată în 2008 a fost inițial a lui Piotr Wojciech Krupa, însuși fondatorul grupului KRUK, care i-a cedat-o lui Ignaczak.

Cifra de afaceri netă a agenției de detectivi a crescut de la circa 152.000 lei în 2015 la peste 670.000 lei anul trecut. De asemenea, profitul net a crescut în ultimii trei ani de la aproape 1.800 lei (2014), la circa 11.500 lei (în 2015) și peste 63.000 lei anul trecut.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, firma are 30 de angajați.

Am trimis o solicitare către Kruk în care am întrebat de ce are nevoie directorul general KRUK Romania, Tomasz Ignaczak, de firma de detectivi Corbul SRL și la ce o folosește?

”Activitatea biroului de detectivi particulari este reglementată de Legea 329/2003, iar aceasta societate își desfașoară  activitatea conform obiectului de activitate și al preverilor acestei legi.”, ne-a răspuns sec Daniela Dochia, Senior Communication & PR Officer la Kruk.

Articol din presa poloneză: Kruk folosea în somații cerneală roșie, asociată cu sânge

O publicație poloneză titra în septembrie 2017: ”Piotr Krupa și Corbul lui. Mulțumită polonezilor îndatorați”

Născut în 1972, Piotr Krupa, fondatorul și președintele Kruk, are o avere estimată la 474 milioane de dolari, fiind al 92-lea pe lista celor mai bogați polonezi din revista Forbes, iar averea sa crește rapid. Doar 12 luni mai devreme averea lui Krupa a fost evaluată la 364 milioane. A ajuns la astfel de bani într-una dintre cele mai urâte profesii din țara noastră. Krupa este co-fondatorul și colectorul de datorii șef al KRUK. Bogăția lui crește dinamic, pe măsură ce veniturile și profiturile companiei cresc – iar acestea se îndreaptă în mod constant în sus. Acest lucru se reflectă în piața de valori. De la debutul său în 2011, prețul acțiunilor KRUK a crescut de 7 ori și jumătate.

A vrut să fie judecător

Piotr Krupa este din Szczawno-Zdrój, lângă Wałbrzych – o zonă afectată în mod deosebit de transformarea economică la începutul anilor 1990. Chiar și astăzi, rata șomajului din districtul Wałbrzych este de 20%. Părinții lui aveau o cofetărie, dar nu știa ce voia să facă în viață. A studiat dreptul la Universitatea din Wroclaw și a făcut o cerere pentru a fi judecător, dar a avut o probleme în a-și găsi un loc de muncă, așa că el și colegul său au înființat o afacere.

La începutul operațiunilor, Kruk a fost acuzată de debitori de hartuire, uneori în mijlocul nopții, intruziuni neanunțat la domiciliu și la locul de muncă, amenințând cu confiscarea bunurilor și utilizând cerneală roșie în somații, care a fost asociată cu sânge. Krupa însuși a recunoscut că a folosit cerneală roșie, dar a spus că ar fi trebuit să fie asociată cu … dragostea. Compania a respins acuzațiile, însă a fost pedepsită de OCCP pentru încălcarea drepturilor debitorilor.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns