fbpx

Contestații admise la drept penal și procedură penală la concursul de admitere la INM / magistratură

Zeci de contestații privind două subiecte, unul de la drept penal și unul de la drept procesual penal, de la proba scrisă de la concursul de admitere la INM și de la cel de admitere în magistratură au fost admise. Pentru cele două subiecte ale căror răspunsuri au fost corectate s-au acordat în plus în total 0,75 puncte.

La concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii, au fost formulate contestaţii dc către 42 de candidaţi, dintre care 20 de contestaţii la disciplina Drept penal şi 35 la disciplina Drept procesual penal.

”Contestaţille au vizat după cum urmează:

7 contestaţii la subiectul I.1

20 contestaţii la subiectul 1.2

5 contestaţii la subiectul II.1

33 contestaţii la sublectul II.2

Au fost admise unele contestaţii, fiind decise următoarele:

la subiectul I.2 pct. 2, ultimul subpunct, se va acorda punctaj integral (0.25p) pentru menţionarea concursului real (chiar dacă nu este menţionată conexitatea şi forma acesteia);

la subiectul II.2, se va acorda punctaj (0.5p) şi pentru menţionarea ca incălcare a lipsei citării inculpatului afiat sub măsura preventivă a arestului ia domiciliu la termenul din 10 aprilie 2023.

Toate celelalte contestaţii fomulate au fost respinse ca neîntemeiate”, se arată în procesul verbal de soluționare a contestațiilor la barem.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

La concursul de admitere directă în magistratură,  au fost formulate contestaţii de către 66 de candidaţi, dintre care 42 contestaţii la disciplina Drept penal şi 40 la disciplina Drept procesual penal.

”Contestaţiile au vizat după cum urmează:

9 contestatii la subiectul 1.1

41 contestaţii la subiectul I.2

7 contestaţii la subiectul 11.1

38 contestaţii la subiectul II.2

Au fost admise unele contestaţIi, fiind decis că, la subiectul I.2 pct. 2, ultimul subpunct, se va acorda punctaj integral (0.25p) pcntru menţionarea concursului real (chiar dacă nu este menţionată conexitatea şi forma acesteia).

Toate celelalte contestaţii au fost respinse ca neîntemeiate.

În temeiul art. 23 alin. (4), coroborat cu art. 20 alin. (5) din Regulamentul privind admiterea în magistratură, Comisia constată că admiterea contestaţiei formulate de unii candidaţi la concursul privind admiterea la Institutul Naţional al Magisraturii privind subiectul II.2, în sensul că se va acorda punctaj (0.5p) şi pentru menţionarea ca încălcare a lipsei citării inculpatuIui aflat sub măsura preventivă a arestului la domiciliu la termenul din 10 aprilie 2023, produce efecte și în privința concursului de admitere în magistratură, de terminând punctarea corespunzătoare a menționării acestei încălcări.”, se arată în procesul verbal de soluționare a contestațiilor la barem.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Baremul definitiv

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [264.90 KB]

Comments

comentarii

Competiția WorldSkills de Cofetari-Patiseri și Brutari la Cluj: O zi specială pentru talentele din patiserie și brutărie. Cei mai buni vor reprezenta România la Lyon.... Citește mai mult
Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil.... Citește mai mult

Lasă un răspuns