fbpx
Acasă » EXAMENE-CONCURSURI » Contestație admisă. Răspuns fără logică la proba de raționament logic de la concursul pentru magistratură

Contestație admisă. Răspuns fără logică la proba de raționament logic de la concursul pentru magistratură

Comisia de contestații de la proba de verificare a raționamentului logic din cadrul concursului pentru admitere în magistratură a admis o singură contestație la barem aparținând unei avocate din București. Niciuna din variantele de răspuns la o întrebare nu era corectă, astfel că toți candidații primesc punctajul.

Comisia a admis contestația la barem depusă de candidata Simona (Gheorghe) Stănilă, de profesie avocată, cu experiență de circa 9 ani.

”Analizând contestația, Comisia decide admiterea acesteia, pentru următorul motiv:  Niciuna din variantele de răspuns nu este corectă. Varianta D, indicată în barem ca fiind corectăm este de fapt greșită deoarece nu respectă condiția dată în enunț ca fiecare persoană să participe la comisia de interviu în două zile: F participă la comisie în trei zile și G participă într-o singură zi.

Ca urmare  a admiterii contestației, întrebarea 22 G1 Partea I (57 G2 PI, 22 G3 PII, 57 G4 PII) se va anula, iar punctajul corespunzător se va acorda tuturor candidaților în conformitate cu art. 18 alin.2 și art. 21 alin. 1 și 2 din Regulament.”, se arată în procesul verbal de soluționare a contestațiilor la barem.

Întrebarea cu bucluc:

În cadrul unei firme se organizează cinci interviuri de angajare pe parcursul a cinci zile consecutive. În fiecare zi se desfăşoară exact un interviu. Fiecare interviu este condus de o comisie formată din două persoane. Din comisiile de concurs fac parte cinci angajaţi – F, G, H, I, J –, fiecareparticipând la comisia de interviu în două zile. Componenţa celor cinci comisii trebuie să respecte următoarele condiţii:

F şi G nu fac parte din nicio comisie comună. H nu face parte din comisie în ultima zi. Dacă H face parte din comisia de interviu într-una din zile, I face parte din comisie în ziua imediat următoare. J nu face parte din comisie nici în prima, nici în ultima zi.

Care dintre următoarele variante reprezintă o enumerare acceptabilă a comisiilor de concurs din cele cinci zile?

Prima zi: F, G; a doua zi: G, H; a treia zi: I, J; a patra zi: H, J; (A) a cincea zi: F, I.
(B) Prima zi: F, H; a doua zi: G, I; a treia zi: G, J; a patra zi: H, F; a cincea zi: J, I.
(C) Prima zi: F, H; a doua zi: G, J; a treia zi: G, I; a patra zi: H, J; a cincea zi: F, I.
(D) Prima zi: F, H; a doua zi: I, J; a treia zi: J, F; a patra zi: H, G; a cincea zi: F, I.
(E) Prima zi: F, J; a doua zi: G, H; a treia zi: G, I; a patra zi: H, J; a cincea zi: F, I.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns