fbpx

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea Cemacon de catre Dedeman

Consiliul Concurentei a aprobat preluarea producatorului clujean de caramizi Cemacon de catre gigantul Defeman.

Consiliul Concurenței a autorizat operațiunea prin care PIF Industrial S.R.L., împreună cu Dedeman S.R.L., preiau companiile Cemacon S.A. și Cemacon Real Estate S.R.L. PIF Industrial S.R.L. și Dedeman S.R.L. fac parte din același grup de companii.

PIF Industrial S.R.L. are ca obiect de activitate acordarea de consultanță pentru afaceri și management.

Obiectul de activitate al Dedeman S.R.L. îl reprezintă comerţulcu amănuntul al articolelor de fierărie, al articolelor din sticlă şial celor pentru vopsit, în magazine specializate.

Cemacon S.A. este producător de cărămizi, țigle și alte produsepentru construcții din argilă arsă, iar Cemacon Real Estate S.R.L. are ca obiect de activitate cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.

Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Acum, frații Pavăl controlează, prin Dedeman și PIF Indistrial, 44,8% din acțiuni, peste fondul Business Capital For Romania-Opportunity Fund Cooperatief (cu 33%), care a cumpărat creanțele asupra companiei de la cel mai important creditor al acesteia BCR.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina