fbpx
Acasă » AVOCATURA » Consiliul Baroului Cluj vrea să încheie protocoale cu instituții pentru ca avocații să nu mai stea la coadă

Consiliul Baroului Cluj vrea să încheie protocoale cu instituții pentru ca avocații să nu mai stea la coadă

Noul decan al Baroului Cluj, Flavia Maier, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că s-ar putea încheia protocoale cu instituții pentru ca avocații să nu mai stea la coadă. Cele mai mari probleme le întâmpină la Oficiul de Cadastru.

Flavia Maier a continuat ideea din discursul de la Adunarea Generală, când a spus că avocații nu trebuie să mai lase alte categorii profesionale, precum funcționarii de la ghișee, să-i desconsidere.

”Problema avocaților legat de această chestiune este situația ”statului la coadă”, ca să spun în termeni laici. Adică noi nu avem un program distinct pentru avocați, cum au alte categorii profesionale, spre exemplu notarii. Cred că lucrurile acestea s-ar putea reglementa. Pornind de la ideea că timpul fiecăruia este prețios, putem încheia niște protocoale, că tot e la modă cuvântul, în sensul în care să avem și noi dispoziție un interval de timp în care serviciul să funcționeze cu prioritate pentru avocați”, a spus Maier.

Aceasta a dat exemplu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Cluj: ”Acolo sunt cele mai multe probleme. Acolo sunt colegii nemulțumiți”

În schimb, la registraturile instanțelor există program special pentru avocați.

Potrivit Flaviei Maier, Consiliul Baroului va înainte solicitări către directorii de instituții: ”Vom aborda la nivel instituțional, la nivel oficial, vom decide în Consiliu și vom înainta solicitărilor noastre acolo unde se va impune”.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns