Acasă » AVOCATURA » Consiliul Baroului Cluj a cerut părerea avocaților cu privire la Tabloul onorariilor minimale

Consiliul Baroului Cluj a cerut părerea avocaților cu privire la Tabloul onorariilor minimale

La ședința Consiliului Baroului Cluj de săptămâna trecută s-a hotărât trimiterea unei invitații către avocații din barou pentru a comunica părerile cu privire la Tabloul onorariilor minimale din Hotărârea adoptată de Consiliu UNBR în 26 august.

”In aplicarea dispozitiilor art.9 din hotarare va invitam sa comunicati propunerile si observatiile dumneavoastra Baroului Cluj pana cel mai tarziu la data de 2 octombrie 2017, pentru a fi analizate in sedinta consiliului baroului din data de 4 octombrie 2017.”, se arată în e-mailul trimise de conducerea Baroului către avocați.

La articolul 9 din Hotărârea 272/2017 a Consiliului UNBR se precizează că ”prezenta Hotărâre se transmite barourilor. Consiliile barourilor vor proceda la afișarea acesteia pe site-ul fiecărui barou, vor organiza colectarea și vor asigura transmiterea către UNBR a propunerilor și observațiilor formulate de avocați, pentru ca Grupul de lucru constituit prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 267/17 iunie 2017, în compunerea rezultată după demisia unuia dintre membrii Grupului, să monitorizeze perfecționarea reglementării.”

Surse din cadrul Consiliului Baroului Cluj spun că principala nemulțumire în rândul avocaților clujeni este faptul că deși în preambulul hotărârii scrie de mai multe ori că Tabloul onorariilor minimale are caracter de recomandare, totuși în hotărâre se prevede sancționarea avocaților care nu-l aplică. La articolul 4 din hotărâre se menționează că ”Omisiunea avocatului de a urmări încasarea și/sau executarea contractelor de asistență juridică cel puțin în limita onorariilor minimale prevăzute în Anexa la prezenta Hotărâre constituie abatere disciplinară. Dacă inspectorii Casei de Asigurări a Avocaților constată săvârșirea aceste abateri  vor sesiza obligatoriu consiliul baroului din care face parte avocatul.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina