fbpx

Consilierul județean Axente Husar se judecă cu PPDD: ”nu mi-a convenit să fiu aruncat”

Consilierul județean Axente Husar, fost membru al Partidului Poporului-Dan Diaconescu se judecă la Tribunalul Cluj pentru anularea deciziei de excludere din partid. Husar spune că a depus acțiunea pentru mândria lui: ”nu mi-a convenit să fiu aruncat”. Husar a fost unui dintre cei care l-au sprijnit pe Dan Diaconescu în partid.

Axente Husar, jurist de profesie, a chemat în judecată PPDD la secția de contencios a Tribunalului Cluj. ”Vreau să se demonstreze că a fost ilegală excluderea. Motivele mele se bazează pe statutul partidului și pe lege. Curtea Constituțională a dat că nu poți fi dat afară din partid fără să fi ascultat. Conform statutului trebuia sa fiu ascultat in Comisia de etică și litigii de la PPDD.  Președintele comisiei, Iulia Zorcozi, a declarat că nu am fost în comisie, deși eram prim-vicepreședinte. Eu nici nu am vrut să intru în politică. Acum mă judec pentru mândria mea ca om. Nu mi-a convenit să fiu aruncat”, a declarat Husar pentru CLUJUST.  Procesul s-a amânat astăzi pentru data de 17 mai.

Husar a intrat în Consiliul Județean pe listele PPDD și a fost unul dintre cei care l-au sprijinit pe Dan Diaconescu. ”Am fost de partea lui Dan Diaconescu, alții au deturnat partidul. El a făcut greșeala, ca fondator, ca și Iliescu, că a răma fără drepturi de decizie. In partid e greu dacă nu ai drept de decizie pe acte, nu doar moral.  Era un idealist care a vrut să facă ceva, a avut idei bune”, a spus consilierul județean. El a fost exclus în martie 2014 printr-o decizie a Biroului Național de Cooronare a PPDD, la propunerea președintelui Simona Man. Rivalul său din partid a fost președintele organizației județene, Lucian Nemeș, viceprimar în Turda. Acum, Husar este consilier județean independent.

Axente Husar are o decizie de poliție politică dată de Curtea de Apel București în octombrie 2013, în calitate de fost angajat al Securității înainte de 1989. ”Am recunoscut că am fost ofițer. Nu am nicio problemă cu asta”, a spus Husar. Acesta s-a pensioant de la SRI.

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!