fbpx

Condamnat bolnav în fază terminală din dosarul ”Ferma Băneasa”: ”Vreau să știu, înainte să plec într-o lume mai bună, de ce m-ați condamnat”

Fostul primar din Snagov. Apostol Mușat, aflat în Spitalul Penitenciar Jilava, a aflat recent că nu se mai poate face nimic pentru a-i trata metastazele și le cere judecătorilor care l-au condamnat la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul ”Ferma Băneasa”, să motiveze decizia înainte de a pleca într-o lume mai bună.

Redăm scrisoarea condamnatului, preluată de pe Luju.ro:

”Onorata Inalta Curte,

Domnule Judecator Ionut Matei, Doamna Judecator Florentina Dragomir, Doamna Judecator Ioana Ilie

Va scriu aceasta scrisoare deschisa intr-un moment greu pentru mine si familia mea. Sper ca aceste randuri, care pe mine nu ma mai pot ajuta prea mult, pot ajuta la trezirea constiintei dvs., salvand astfel alti oameni ce ajung la judecata dvs. si nevinovati fiind, vor avea parte de o decizie corecta, care sa reflecte adevarul. Sa nu le fie luata libertatea desi nu au incalcat legea. Asa cum ati procedat cu mine si cu alti ‘colegi’ de dosar. Sa fie acest mare abuz judiciar, ce va fi demonstrat cu siguranta (imi pare rau ca eu nu voi mai apuca acest moment), un inceput in a indrepta sistemul judiciar din Romania, de a oferi oricarui justitiabil garantia unui proces corect. Sala de judecata trebuie sa fie locul unde se imparte dreptate, nu un loc unde se rezolva diverse situatii politice sau economice, la comanda anumitor initiati. Sunt marturia (inca) vie a ‘calculelor din justitie’. Un dosar fabricat la comanda, cu tinte ce nu au legatura cu acuzatii din dosar.

Ma aflu in prezent la spitalul penitenciarului Jilava. Am primit o pedeapsa de 4 ani pentru abuz in serviciu, constand in faptul ca am pus in aplicare doua decizii judecatoresti definitive si irevocabile, ce au trecut prin cai de atac judiciare, in total de 10 judecatori. As fi comis o infractiune daca nu as fi respectat decizia definitiva, irevocabila a unor judecatori.

Dvs., domnule Matei, doamna Dragomir, doamna Ilie m-ati condamnat pentru ca am respectat cu sfintenie legea.

Acum o saptamana am fost anuntat de catre personalul medical al spitalului Jilava ca starea mea de sanatate este atat de grava din cauza unor multiple metastaze descoperite. Se pare ca aceasta condamnare din data de 17 decembrie 2020 m-a afectat profund. Pentru mine nu se mai poate face nimic.

Ca si ”ultima dorinta” vreau, aratand ca si ”coruptia din justitie” ucide, ca organismele de profil, cele interesate, sa studieze cazul meu, sa ma reabiliteze moral (macar) daca cele expuse de mine vor fi gasite ca si adevarate, si, de ce nu, sa faca demersuri in a nu mai fi posibile astfel de abuzuri.

Onorat Complet C4 de la ICCJ, erati obligati sa comunicati in termen de 30 de zile motivarea deciziei prin care am fost condamnat. Au trecut 105 zile.

Conform doctorilor, eu mai am circa una-doua luni de trait. Credeti ca imi sunt suficiente pentru a citi motivele pentru care dvs. ati considerat ca trebuie sa imi luati libertatea si, iata, si viata?

Vreau sa stiu, inainte sa plec intr-o lume mai buna, de ce m-ati condamnat. Cum veti justifica o asemenea nedreptate? Nu va solicit clementa, nu formulez rugaminti egoiste! Va solicit sa respectati legea”.

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!