fbpx
Adunarea Generală Baroul Cluj 2018

Completarea Legii avocaturii, trimisă la promulgare. S-a introdus votul electronic la adunările generale

Completarea Legii avocaturii a fost trimisă Președintelui României la promulgare. S-a introdus votul electronic la adunările generale și extraordinare ale Barourilor de alegere a organelor de conducere.

Lege pentru completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

Articol unic. – După articolul 54 din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 440 din 24 mai 2018, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou articol, art. 541, cu următorul cuprins:

„Art. 54/1. – (1) Atât în cazul adunării generale ordinare sau extraordinare, cât și în cazul adunării generale de alegere a organelor de conducere a baroului, consiliul baroului poate hotărî ca votul să se desfășoare prin mijloace electronice.

(2) În situația prevăzută la alin. (1), cvorumul va fi stabilit în raport de numărul total al membrilor baroului care și-au exprimat opțiunea de vot, cu respectarea dispozițiilor art. 53 și art. 54 alin. (2), (2l) și (22), după caz.

(3) Consiliul baroului va face public, pe site-ul web al baroului, cu cel puțin 30 de zile înaintea datei adunării generale în care va fi utilizată procedura de vot electronic, regulamentul privind utilizarea sistemului electronic de votare, care va conține garanții cu privire la securitatea și corectitudinea procesului de vot și de respectare a secretului votului în cazul adunării generale de alegere a organelor de conducere a baroului.”

Expunerea de motive a inițiatorilor

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [57.01 KB]

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina