Acasă » ȘTIRI » Clujenii au înroșit harta cu sesizările către Primărie pe perioada Untold: ”Domnule primar, nu ați fost votat pentru a vă tortura cetățenii”

Clujenii au înroșit harta cu sesizările către Primărie pe perioada Untold: ”Domnule primar, nu ați fost votat pentru a vă tortura cetățenii”

Harta din aplicația cu sesizări a Primăriei Cluj-Napoca s-a înroșit în perioada 4-7 august. Majoritatea sesizărilor – cele notate cu semnul întrăbării, fiind la categoria ”Altele” – privesc nivelul de zgomot de la festivalul Untold. Reclamanții au fost duri la adresa primarului Emil Boc: ”Domnule primar, nu ați fost votat pentru a vă tortura cetățenii.”

Redăm mai jos sesizările culese din aplicația mycluj.e-primariaclujnapoca.ro, din orașul digital Cluj-Napoca:

Domnule primar, Sunt convins ca zgomotul Untold v-a facut ziua mai buna decat cea a multor clujeni. Va rog insistent sa faceti toate demersurile posibile pentru limitarea zgomotului produs de festivalul Untold in acest an si pentru mutarea acestuia in afara zonei centrale a orasului nostru incepand cu anii urmatori avand in vedere urmatoarele aspecte extrem de deranjante: 1. Mi se pare absurd sa fiu obligat sa ascult muzica altora pana dimineata si nici o autoritate publica sa nu ia nici o masura!! Daca as fi dat muzica tare noaptea si as fi deranjat vecinii, sigur as fi fost amendat de politie. 2. Mai mult, e total anormal, foarte deranjant si abuziv faptul ca atat eu cat si alti clujeni sa ne trezim in toiul noptii dupa ora 2:00 in fiecare an din cauza zgomotului (sunete de tip bass si focuri de artificii cu preponderenta), care la o departare de aproximativ 2 KM de stadion se aud foarte tare si cu geamul inchis. 3. Exista cetateni care lucreaza in weekend si dreptul lor la odihna e incalcat. In plus, in zona sunt multe spitale iar atata zgomot nu e de bun augur pentru bolnavi. De ce nu luati aceste aspecte in considerare la momentul eliberarii de autorizatii pt asemenea festivaluri? 4. In plus, nu sunt de acord cu restrictionarea accesului in Parcul central pentru non-participantii la festival. Ii un abuz aceasta ocupare a spatiului public. 5. ZGOMOTUL nu poate inceta de la ora 0:00, sau de la alta ora de exemplu? Multor festivaluri li se impune o limita de timp in care sa deranjeze localnicii. 6. Dvs in calitate de edil al orasului ati afirmat in presa ca avantajele festivalului sunt mai mari ca dezavantajele si ca atare, nu luati in calcul relocarea acestui festival. La momentul declaratiilor dvs ati avut in vedere problemele cu zgomotul generat de Untold in anii trecuti si sesizarile cetatenilor de atunci? Cum va asigurati ca se vor rezolva problemele clujenilor si ca aceste situatii nu se vor mai repeta? In calitate de localnic platitor de taxe, astept cu interes un raspuns punctual la problemele enuntate de mine mai sus, precum si o solutie clara si masuri de preventie acum si in anii urmatori. Va doresc o zi mult mai buna decat a mea, Sergiu Tarța

Doresc sa formulez o sesizare impotriva festivalului Untold pentru nivelul de zgomot pe care il genereaza! Locuiesc in Zorilor, pe strada Miko Imre, deci la o distanta considerabila fata de locul evenimentului si la aceasta ora, 01:44am imi vibreaza geamurile din cauza sunetului de bass, care provine de la eveniment! Este inacceptabil faptul ca ati autorizat desfasurarea acestui eveniment in inima orasului fara a impune o limitare a orelor de desfasurare si a nivelului de zgomot! Inteleg ca desfasurarea acestui eveniment este benefica pentru oras, insa fiului meu de 4 luni, care nu poate dormi din cauza acestuia este cam greu sa ii explic. Sper ca ati masurat nivelul de zgomot in toate cartierele din oras si veti luam masuri pentru depasirea nivelului admis.

Reclamatie Untold: este 4 dimineata si cartierul Buna Ziua vuieste de la zgomotul produs de Untold! Este cea de a 4-a noapte in care primaria asista la torturarea cetatenilor prin poluare fonica! Solicit respectarea linistii publice si mutarea evenimentului privat pe modelul Electric castle. Vreau sa pot dormi in orasul in care platesc taxe! Multumesc

Untold trezește toată familia la ora 5 simbata! Domnule Primar, ăsta chiar fac ce vor cind vor în orașul în care noi trăim și muncim??? Unde e respectul pentru cei care raminem după ce se termina mizeria de festival. Ar trebui sa reprezentați interesele civice oneroase și nu pe cele financiare. Votam altfel data viitoare…

Va rog mutati festivalul Untold in afara Clujului. Festivalul Untold face foarte mult zgomot si nu putem dormi noaptea. Locuiesc pe Calea Turzii si e incredibil ce tare se aude la noi. Nici nu vreau sa ma gandesc la cei din alte zone mai apropiate

Terorizarea sonora a locuitorilor orasului Cluj – -Napoca timp de 5 nopti in timpul festivalului UNTOLD este cu totul inaccepabila. Daca primaria si autoritatile locale raman indiferente plangerilor publicului, legate de nivelul de infernal si mult peste pragul legal probabil ca trebuiesc facute sesizari la nivel judiciar , ministerul mediului sau organelor europene competente. Cu profunda indignare Ovidiu Coroian

Pe durata festivalului Untold nivelul poluarii fonice depaseste cu mult limita legala. Nu mai avem acces la Parcul Central desi este spatiu public. daca o firma privata face galagie si blocheaza accesul la facilitatile orasului este obligatia Primariei sa intervina si sa reglementeze situatia.

Untold- prima zi Ora 00-artificii. Catelul alearga speriat in camera noastra. Copilul da sa se trezeasca. Sar disperata la usa de la balcon sa o inchid. Sotul linisteste catelul Ora 1- alta tura de artificii. Catelul sta lipit de marginea patului. Copilul se trezeste plangand. Orasul bubuie. Sotul inchide si ultimul geam deschis Ora 2- copilul se trezeste plangand. Eu abia respir. Termometrul arata 27,5 grade in camera. Deschid inapoi geamul. Orasul bubuie. Ora 3- Se aude elicopterul de zici ca e la noi in balcon. Copilul se trezeste plangand. Toto e iar speriat. Orasul bubuie. Ora 4- Se aud din nou artificii (!!!). Copilul se trezeste plangand etc (cititi mai sus) Untold fericit!

GALAGIE INFERNALA TOATA NOAPTEA cu ocazia “festivalului” Untold Nu inteleg cum isi permite primaria sa deranjeze cetatenii contribuabili pe parcursul mai multor nopti intregi !!!!!

Perturbarea grava a orelor de liniste pe tot parcursul ultimelor patru nopti cu acordul unui primar cinic, sfidator si iresponsabil, contrar legilor in vigoare si a bunului simt.

sub ce lege functioneaza untold dpdv al galagiei si cam ce spagi se iau pentru jegosul asta de festival?

Buna ziua , va scriu in legatura cu Festivalul Untold care se desfășoară zilele acestea în orașul nostru. ÎI un zgomot infernal si nu pot sa ma odihnesc , da-ti muzica mai încet.

La sesizarea cu numărul 292109 / 22.06.2017 v-am sugerat un restrans la scenele outdoor (pana la ora 24) de la festivalul Untolda. Dumneavoastra mi-ati raspuns ca “Primaria municipiului Cluj-Napoca le-a solicitat organizatorilor sa ia toate masurile pentru reducerea nivelului de zgomot si vibratii emise din zona fiecarei scene prin amplasarea de mijloace profesionale care sa ajute in acest scop (ex. panouri fonoabsorbante).” Este absolut evident ca organizatorii nu au facut asa ceva. Am cateva intrebari si as dori raspunsuri punctuale: 1. De ce nu ati intervenit deloc pe parcursul festivalului cand a fost evident ca organizatorul nu a luat nici o masura. Ce ati asteptat? 2. Se vor lua ceva masuri impotriva organizatorului? Amenzi sau retragerea autorizatiei? 3. Cum este posibil sa se incalce legea 4 nopti la rand si sa nu reactionati deloc? Multumesc

Locuiesc in cartierul Grigorescu si doresc sa sesizez galagia infernala de la Untold, mai ales artificiile de la ora 11:00 si 04:00 care mi-au trezit copilul din somn. Cred ca se poate face festivalul si fara artificii sau elicoptere in orele de liniste! Votul meu depinde de atitudinea primariei.

Este inuman, nedemn si dezonorant sa ne obligati sa ascultam aceasta muzica de prost gust la nivelul acesta de decibeli si tpata noaptea! Nu va onoreaza deloc faptul ca accceptand aceasta situatie, implicit a-ti multumit o categorie restransa de tineri in defavoarea uneei alte mari parti.Datoria dvs era in schimb sa gasiti o locatie in afara Clujului unde sa se desfasoare aceasta enorma sursa de zgomot , vibratie joasa si care nu face deloc bine corpului fizic. Luand aceasta decizie -ati ales constient sa ne chinuiti pe toti noapte de noapte dand dovada de lipsa de compasiune si nepasare fata de concetateni.Cand va veti revedea viata veti regreta amarnic fiindca ceea ce le faceti altora va face si Dvs.Toti suntem responsabili pt deciziile pe care le luam.Nepasarea atrage acelasi lucru.Poate mai cugetati putin la acest lucru.

Noaptea 3-4 august a fost zgomot mare în zona Andrei Muresanu, de proveniență, desigur, Untold. Zgomotul se aude prin ferestrele închise si a durat toata noaptea, până la ora 7:00 dimineața. 4 nopți de privare de somn echivalează cu tortură. Cu tot regretul că trebuie să afirm evidența, domnule primar, nu ați fost votat pentru a vă tortura cetățenii. TOATE FESTIVALURILE MAJORE din centre urbane își ÎNCHID scenele outdoor începând cu orele 22-23 (vezi de exemplu programul Sziget) iar distracția se mută în spații închise (corturi, săli). Vă rog insistent si ferm să luați exemplu și măsuri.

Eu doar întreb…credeți ca e firesc sa ne plimbam ca fantomele prin casa 4 nopți la rand, fiind nevoiți sa ascultam doar țipete, urlete, bubuituri , bași care îți sparg stomacul și o muzica indescifrabilă care îți zboară creierii? Respect opțiunile tuturor, dar ar trebui sa fim respectați și noi. Noi ca noi… dar gândiți-va ca sunt și oameni bătrâni și bolnavi care trebuie sa suporte toate astea… înfiorător

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina