fbpx

Clujeanul din fruntea CFR Călători, trimis în judecată pentru șantaj

Fostul președintele al directoratului CFR Călători, clujeanul Vasile Secară, a fost trimis în judecată de către DNA pentru șantaj. Alături de el mai sunt trimiși în judecată doi șefi din CFR. Secară și-a dat demisia luna trecută, după începerea urmăririi penale.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Vasile Secară, președinte al directoratului S.N.T.F.C. CFR Călători S.A la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de şantaj.  Alături de el, vor fi judecați, în stare de arest la domiciliu, inculpatul Gheorghe RĂDULESCU, directorul S.R.T.F.C. Brașov – C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de şantaj, fals intelectual, uz de fals, și, ub control judiciar, a inculpatului Nicolae Berindean, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunii de complicitate la şantaj.

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”Începând cu luna august 2014, inculpații Rădulescu Gheorghe, în calitate de director în cadrul S.R.T.F.C. Brașov (numit la sfârșitul lunii iulie 2014) și Secară Vasile, director în cadrul S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., beneficiind de ajutorul inculpatului Berindean Nicolae, șef oficiu juridic al S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A., au efectuat acte de constrângere morală (de ex. cercetare disciplinară pentru fapte prescrise și propunere de sancționare cu desfacerea contractului de muncă, acțiuni în evacuare din locuință de serviciu), asupra unui angajat al S.R.T.F.C. Brașov, cu scopul de a-l determina pe acesta din urmă să renunțe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Brașov prin care solicita să fie repus în funcția de director al S.R.T.F.C. Brașov.

Inculpații au urmărit prin efectuarea acestor constrângeri, ca inculpatul Rădulescu Gheorghe să-și păstreze funcția de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcție a angajatului respectiv.

În data de 22 octombrie 2014, inculpatul Rădulescu Gheorghe, în cadrul cercetării disciplinare privind pe un angajat al instituției, a omis cu intenție  să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relații, și a înaintat dosarul de cercetare la S.N.T.F.C. C.F.R. Călători S.A. în vederea producerii unor consecințe juridice, respectiv aplicarea de sancțiuni față de angajatul respectiv.”

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Braşov.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina