fbpx
Acasă » ȘTIRI » Circa 36% din mașinile verificare de RAR Cluj anul acesta erau neconforme, iar 65 prezentau pericol iminent de accident

Circa 36% din mașinile verificare de RAR Cluj anul acesta erau neconforme, iar 65 prezentau pericol iminent de accident

Din 1418 vehicule verificate de inspectorii RAR Cluj, după ce au fost oprite în trafic, 36.53% erau neconforme, iar 65 prezentau pericol iminent de accident.

La nivel naționl Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726. de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Aproape 1700 de vehicule prezentau pericol iminent de accidente.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

Aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul General al Registrului Auto Român, George Adrian Dincă, a menționat că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina