Cine a construit locurile de fumat de lux de la RAADPP Cluj

Locurile de fumat de 8.000 de euro de la RAADPP Cluj și gărdulețul de aceeași valoare au fost construite de firmele unui instructor de Aikido și a unui bun prieten de-al lui, implicat într-un scandal imobiliar în Florești.

Celebrele locuri de fumat de la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) din subordinea Consiliului Județean Cluj, a căror prețuri și situații de lucrări au fost prezentate într-un articol anterior, au fost realizate de firma Punct Media SRL, ce are ca obiect de activitate ”agenții de publicitate” și care este patronată de Sorin Toma, instructor în cadrul Federației Române de Aikido. Cele două locuri de fumat au costat peste 36.000 de lei, adică circa 8.000 de euro. Lucrările s-au derulat în perioada 2011-2012, pe când regia era condusă de Mircea Avram, iar la șefia CJ era Alin Tișe (PDL).  Pe lângă locurile de fumat, au fost realizate bannerul și panoul cu numele RAADPP de la sediul regiei, care au costat circa 4.000 de euro.

sediu raadpp (4)

Contactat de CLUJUST.ro, Sorin Toma a spus că prețurile au fost detaliate în situațiile de lucrări și că sunt cele reale. ”Deși pare o lucrare simplă un loc de fumat, nu este chiar așa. A fost o lucrare mai complexă, a trebuit să stabilizăm terenul și să băgăm beton mai mult. Oricum, din cate tin minte a fost licitatie”, a spus Toma. Acesta a negat că ar fi în relații apropiate cu Mircea Avram și a precizat că a mai avut contracte pe bani publici.

O altă lucrare cu cântec pentru RAADPP, gărdulețul grădinii unei clădiri a regiei de pe strada Băița, cartierul Gheorgheni, a fost realizată de firma Rodesi Construct SRL, patronată de Eduard Romulus Rus,  prieten bun cu Sorin Toma. ”Atunci nu eram prieteni, iar el practică Aikido de doar doi ani”, a spus Sorin Toma. Gărdulețul de 190 de metri liniari a costat 35.000 de lei, adică tot aproape 8.000 de euro.

cladire cj str baita (9)

Firma Rodesi Construct a fost implicată într-un scandal imobiliar în vara lui 2011 în comuna Florești, condusă atunci de primarul PDL Ioachim Vancea. Cumpărătorii unui apartament dintr-un bloc construit de Rodesi au depus plângere la DNA pe motiv că primarul de atunci a semnat recepția blocului, iar oamenilor le ploua în casă. Mai multe detalii despre acest caz AICI. Plangerea la DNA nu a avut deocamdata nicio urmare.

Fostul și actualul director RAADPP, Mircea Avram, sustinut de PDL, nu a răspuns la telefon pentru a explica coincidența că doi prieteni au primit contracte de la regie.

 

 

Comments

comentarii

Rafael Nadal a câştigat patru meciuri la rând, lucru de care nu a mai fost capabil în ultimii doi ani.... Citește mai mult
Hidrologii au emis avertizări de cod Galben de viituri şi inundaţii pentru mai multe județe din țară, inclusiv pentru Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns