Acasă » ȘTIRI » Cei trei care l-au tâlhărit pe polonez fuseseră eliberați din arest preventiv 1 iulie. Au fost arestați din nou

Cei trei care l-au tâlhărit pe polonez fuseseră eliberați din arest preventiv 1 iulie. Au fost arestați din nou

Cei trei tineri care l-au tâlhărit pe un polonez venit în Cluj pentru Untold fuseseră eliberați din arest preventiv în 1 iulie, fiind trimiși în judecată pentru aceeași infracțiune în alt dosar. Ieri, au fost arestați din nou.

Un judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Cluj-Napoca a dispus, în 30 iulie, arestarea preventivă a tinerilor Gigel Luczi, Marcel Emanuel Luczi și Valentin Giuliano Giurca.

Aceștia, pe când erau minori, au fost părți vătămate într-un dosar de trafic de persoane, fiind obligați la cerșetorie. Apoi au început să se îndeletnicească cu tâlhării, astfel că în 21 iunie au fost trimiși în judecată în alt dosar. În acesta, pe parcusul anchetei au fost arestați preventiv, dar după ce au fost trimiși în judecată au fost puși în libertate, sub control judiciar. Pentru fiecare dintre cei trei, hotărârea prevedea următoarele:

”În baza art. 242 alin. 2 Cpp rap la art. 214 Cpp înlocuieste masura preventiva a arestarii preventive luate fata de inculpatul minor Luczi Marcea Emanuel cu masura preventiva a controlului judiciar pe o durata de 60 zile (pâna la data de 29.08.2019, inclusiv)

In baza art. 215 al 1 Cpp pe timpul cât se afla sub control judiciar, fiecare dintre inculpati trebuie sa respecte urmatoarele obligatii:

a) sa se prezinte la organul de urmarire penala, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de câte ori este chemat;

b) sa informeze de îndata organul judiciar care a dispus masura sau în fata caruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuintei;

c) sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa de catre organul judiciar care a dispus masura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat.

In baza art. 215 al 2 Cpp pe timpul cât se afla sub control judiciar, fiecare dintre inculpati trebuie sa respecte si urmatoarele obligatii:

– sa nu ia legatura cu persoana vatamata Rosu Radu

Atrage atentia inculpatului …. ca, în caz de încalcare cu rea-credinta a obligatiilor care îi revin, masura controlului judiciar se poate înlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Supravegherea respectarii de catre inculpat a obligatiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizeaza de catre IPJ Cluj – SIC.

Pune în vedere IPJ Cluj – SIC prev. art 215 al 6, 7 Cpp.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina