Acasă » SISTEMUL JUDICIAR » Ce obiective și priorități are procurorul Florin Mornăilă în noul mandat de șef al DIICOT Cluj

Ce obiective și priorități are procurorul Florin Mornăilă în noul mandat de șef al DIICOT Cluj

Procurorul șef DIICOT Cluj, Florin Mornăilă, a fost, recent, reinvestit în funcție prin hotărârea secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Clujust.ro vă prezintă obiectivele principale și prioritățile din proiectul său de management.

Secţia pentru procurori a CSMi a hotărât, în 22 noiembrie, reinvestirea lui Florin Mornăileă în funcţia de procuror şef al Serviciului teritorial Cluj din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism pe o perioadă de 3 ani.

Procedura privind numirea șefului DIICOT Cluj a fost următoarea. Pe site-ul DIICOT a fost publicat anunț privind concursul, după care timp de o lună s-au depus candidatorui. Apoi, în colegiul de conducere al structurii centrale DIICOT, s-a ales candidatura care a fost înaintată cu proiect și CV la CSM. Înainte de reinvestire, Florin Mornăilă a participat la interviu în fața secției pentru procurori din CSM.

Clujust.ro vă prezintă extrase din concluziile reținute în cadrul proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de procuror-șef al Serviciului Teritorial Cluj din cadrul DIICOT:

”Obiectivul principal al proiectului îl constituie continuarea îmbunătățirii rezultatelor activității DIICOT ST Cluj prin folosirea adecvată a resurselor materiale și umane, în vederea obținerii de rezultate optime privind instrumentarea dosarelor penale, prin creșterea, în general, a numărului de cauze soluționate și, în special, a celor finalizate prin rechizitoriu, prin calitatea actelor întocmite de către procurori, prin obținerea de hotărâri judecătorești legale și temeinice în cauzele privind dosare instrumentate de DIICOT ST Cluj și birourile subordonate, prin respectul acordat drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și a dreptului la un proces echitabil, soluționat într-un termen rezonabil.

Prioritățile de acțiune din perspectiva funcției de procuror șef serviciu sunt impuse de necesitatea continuării eficientizării activității de urmărire penală și a celei judiciare și ele se înscriu în obiectivele generale ale Ministerului Public și ale Ministerului Justiției prin punerea în practică a măsurilor cuprinse în ”Strategia de dezvoltare a Justiției ca serviciu public 2017-2020”

Principalele coordonate vizează, din prisma competențeor legale conferite procurorului șef serviciu, continuarea consolidării capacității funcționale a DIICOT ST Cluj, pentru continuarea și eficientizara activităților de investigare a infracțiunilor, începând de la momentul primirii și analizării sesizărilor penale și până la obținerea unor hotărâri definitive în cauzele penale, prin asigurarea pregătirii profesionale specializate și a schimbului de bune practici, prin mobilizarea tuturor resurselor umane și logistice, printr-o bună cooperare interinstituțională, prin transparența activității de conducere, în scopul asigurării unei percepții corecte asupra actului de justiție în rândul opiniei publice”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns