fbpx
Acasă » OPINII-ANALIZĂ » Ce le transmite judecătorul Cristi Danileț tinerilor care merg la Electric Castle și Untold

Ce le transmite judecătorul Cristi Danileț tinerilor care merg la Electric Castle și Untold

Judecătorul penalist Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj a scris un mesaj adresat tinerilor care merg la festivalurilor Electric Castle și Untold. Magistratul îi îndeamnă să se bucure de muzică, să se distreze, dar să nu consume droguri, expunând în concret consecințele. Danileț a soluționat mai multe dosare cu tineri trimiși în judecată pentru trafic și consum de droguri la acest gen de evenimente.

”Te pregătești de Electric Castle și apoi de Untold? Și noi, oamenii legii!

Să iți spun mai întâi ce ai tu: ai posibilitatea de a decide să vinzi, dăruiești, deține etnobotanice și/sau droguri. După cum ai posibilitatea să nu o faci.

Să iți spun acum ce avem noi: avem paznici, polițiști, jandarmi care sunt pregătiți să te descopere. Avem colaboratori și informatori printre cei care participă la astfel de evenimente. Avem câini dresați sa identifice substanțe nelegale. Avem forțe speciale și magistrați specializați în astfel de cauze.

Să iți spun apoi ce urmează să se întâmple: ești descoperit manipulând astfel de substanțe, după care ești ridicat, se anunță avocatul și ești audiat la poliție. Se fac analize la substanțele găsite, se fac percheziții acasă la tine, sunt audiați martori.

Să îți spun cum se termină totul: la cazurile mai simple se fac acorduri cu procurorii și scapi poate cu amenda penală, poate cu închisoare cu suspendare, dar sigur cu muncă gratuită în folosul comunității.

La cazurile complexe procurorii fac rechizitorii, după care judecătorii te citează, apoi te audiază în sala de judecată cu publicul de față, se dă sancțiunea dacă ești găsit vinovat, hotărârea se publică pe net, după care se întocmește cazierul. Cel aflat la prima întâlnire cu judecătorul, dacă recunoaște fapta și a manipulat o mică cantitate de substanțe nelegale poate spera să primească închisoarea doar cu suspendare. Însă, ceilalți riscă să ajungă în penitenciar pentru câțiva ani.

Așadar, ascultă pe cineva care soluționează anual zeci de cazuri cu tineri prinși cu droguri și etnobotanice asupra lor, în mașină sau în casă: eu zic că la festivaluri de acest gen e mai bine să asculți muzică, să te distrezi cu prietenii și să ajungi cu bine acasă, iar la anul să o iei de la capăt. Dar dacă vrei să riști a nu-ți mai vedea câțiva ani părinții, iubitul/-a și prietenii, doar gândește-te la faptul că eu și colegii mei avem un job pe care ni-l vom face indiferent al cui ești, ce vârstă ai și cât vei plânge în fața noastră!”, a scris Danileț pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina