fbpx

Cătăniciu: ”Dacă alegeți să desființați SIIJ, pe noi, dragi colegi liberali de la guvernare, să nu mai contați.

Deputatul ALDE de Cluj, Steluța Cătăniciu, le-a transmis celor de la PNL că dacă desființează Secția specială de investigare a magistraților, să nu mai conteze pe parlamentarii ALDE.

”Constat că, la ore târzii ale înserării, guvernul Orban a decis că are o mare problemă de rezolvat, între Crăciun și Revelion, și care nu suportă amânare: soarta României depinde de desființarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ.

Justificarea dlui Predoiu, cum că desființarea ar fi cerută de magistrați și de rapoartele de țară, ignoră că alţi nenumărați magistrați, dar mai ales cetățeni, susțin păstrarea acestei secții în numele unui principiu de bun simț, acela că și înfăptuitorii de dreptate, ca orice alți profesioniști, trebuie să dea socoteală într-un fel pentru faptele lor reprobabile, atunci când ele se produc.

Așa cum am atras atenția în repetate rânduri, SIIJ era bună pe când funcţiona sub pulpana DNA şi avea puterea de a influenţa deciziile judecătorilor prin cele peste 4000 de dosare pe care le ținea la sertar pentru șantaj. Acum, când conducerea SIIJ e aleasă de CSM, dintr-odată se pune la îndoială independența secției. Oare de ce nu am ridica această secție la rang de direcție la fel ca DNA sau DIICOT?

Sunt absolut de acord să corectăm ceea ce trebuie corectat, dar nu accept ideea că magistrații nu trebuie să răspundă pentru erori sau abuzuri. Au fost mult prea multe dovezi ale unor astfel de erori! Trebuie să facem lucrurile astfel încât să avem garanţia că orice roman este judecat pe baza probelor, şi nu după impresii sau informaţii!

Noi, ALDE, am votat în favoarea învestirii acestui cabinet doar pe baza promisiunii ferme, de onoare, că nu se va ajunge la situația care începe să se contureze: desfiinţarea SIIJ.

Anunţ public că nu vom renunţa niciodată la aceste principii!

Dacă alegeți să desființați SIIJ, fie prin OUG, fie printr-o nouă asumare de răspundere, pe noi, dragi colegi liberali de la guvernare, să nu mai contați.”, a scris Steluța Cătăniciu pe Facebook.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns