fbpx
Raed Arafat

CAB a anulat Ordinul lui Arafat de prelungire a carantinei în Timișoara

Curtea de Apel Bucureşti a anulat ordinul prin care Raed Arafat, a decis trecând peste hotărârea luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, să prelungească carantina în Timişoara și localitățile limitrofe, în perioada 22- 24 martie.

Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge excepţia lipsei de obiect. Admite acţiunea. Anulează Ordinul Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6699/21.03.2021. Cu drept de recurs în termen 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţata azi, 26.03.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia parţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  406/2021  26.03.2021

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat la data de 22.03.2021 că Raed Arafat, şeful DSU, a ordonat prelungirea carantinei din municipiul Timişoara, comuna Moşniţa Nouă, comuna Ghiroda, comuna Giroc şi comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş, deşi în CJSU Timiș nu s-a luat o hotărâre în acest sens.

„Ca urmare a situației existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timișoara și a comunelor limitrofe, unde rata de incidență este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în județul Timiș, a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea a Coronavirusului SARS-CoV-2 printre comunitățile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din Județul Timiș, respectiv, municipiul Timișoara și comunele Moșnița Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăvița, cu aplicabilitate imediată din data de 22.03.2021, ora 00:00.

Această decizie a fost luată prin Ordin al Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătății, dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiș în ceea ce privește măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor și recomandărilor INSP”, a precizat GCS într-un comunicat.

Reamintim că intrarea Timișoarei și a celorlalte localități limitrofe în carantină s-a dispus prin Ordinul nr. 6578/2021 din 6 martie 2021 privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru municipiul Timişoara, comuna Moşniţa Nouă, comuna Ghiroda, comuna Giroc şi comuna Dumbrăviţa, judeţul Timiş, publicat în Monitorul Oficial nr. 231 din 8 martie 2021, ordin care a avut în vedere Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş nr. 32 din 6.03.2021 emisă pe baza Analizei de risc a Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Timiş nr. 6.110 din 5.03.2021 şi a Avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică nr. 520 din 5.03.2021.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina