fbpx
Gabriela Rîpan și Tudor Cîrje

CA Cluj a respins cererea de schimbare a încadrării în cazul accidentului în care a murit Gabi Rîpan

După aproape două luni de deliberare, judecătorii Curții de Apel Cluj au respins cererea de schimbare a încadrării din ucidere din culpă în omor pentru inculpatul Tudor Cîrje în cazul accidentului în care a murit tânăra Gabriela Rîpan. Prin urmare, tânărul care era la volan rămâne să fie judecat în apel pentru ucidere din culpă.

Cererea de schimbare a încadrării a fost depusă de tatăl tinerei, Ion Vasile Rîpan.

Soluția pe scurt: ”In temeiul art. 386 alin. 1 din Codul de procedura penala respinge cererea formulata de partea civila R. I. V. de schimbare a incadrarii juridice a faptei retinute in sarcina inculpatului C. T. S. din ucidere din culpa prevazuta de art. 192 alin. 1 si 2 Cod penal in omor prevazuta de art. 188 alin. 1 din Codul penal.

Pronuntata prin punerea minutei la dispozitia partilor si a procurorului prin mijlocirea grefei instantei, azi, 17.08.2023.”

Amintim că la termenul din 29 iunie, când s-a dezbătut schimbarea încadrării, a fost o dispută intensă între avocații inculpatului și al părților civile.

Avocatul familiei Rîpan, Alexandru Rîșniță a depus la dosar nouă decizii în care inculpați care au produs accidente rutiere cu morți au fost condamnați pentru omor, cum este cazul lui Mario Iorgulescu.

Avocata lui Tudor Cîrje, Sonia Almaș, a spus că nu se compară cazul de la Cluj cu cel al lui Iorgulescu, care făcea liniuțe și a trecut pe roșu. ”Nimic nu disculpă conducerea cu viteză de către domnul Cîrje, dar discutăm dacă este omor sau nu”, a precizat avocata.

În 2019, Cîrje a pierdut controlul asupra volanului, din cauza vitezei excesive, și mașina a intrat într-un stâlp de pe marginea drumul național, între Gilău și Cluj-Napoca. Impactul a fost atât de puternic încât, tânărul de 19 ani a fost proiectat la zeci de metri de mașină, iar Gabriela Ripan a murit pe loc.

Medicii i-au amputat lui Cîrje un picior în urma accidentului. Din primele analize efectuate după accident, s-a constatat că șoferul era sub influența substanțelor psihoactive, dar apoi, în urma unei expertize IML, s-a constatat că, de fapt, rezultatele testelor au fost negative. Ancheta a stabilit cu acesta rula cu peste 150 de km/h pe oră pe un carosabil umed și parțial înghețat.

În iunie 2021, Tribunalul Cluj a pronunțat sentința pe fond în cazul cumplitului accident din ianuarie 2019 din zona Gilău-Florești, unde un bolid Mercedes CSL 500 s-a rupt în două de stâlpul unui panou publicitar. Tânărul Tudor Cîrje, care conducea mașina prietenei lui, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare. Părinții Gabrielei Rîpan, care a decedat în accident, primesc daune de câte 150.000 euro, iar bunica și fratele câte 100.000.

 

Comments

comentarii

Rapid-CFR Cluj, ultimul meci din etapa a 10 a Superligii, disputat pe terenul echipei giuleștene, s-a încheiat cu scorul 3-1.... Citește mai mult
Într-un spațiu inedit, amenajat în pepiniera Iulius din complexul USAMV Borhanci, pasionații de jazz și iubitorii de muzică au fost martorii unei experiențe muzicale intime în acest weekend, în cadrul  Pop-up Jazz Club (PJC).... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!