Acasă » ȘTIRI » CA Cluj a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar privind un judecător de la Tribunalul Cluj
Jud. Anca Groza

CA Cluj a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar privind un judecător de la Tribunalul Cluj

Curtea de Apel Cluj a confirmat redeschiderea urmăririi penale dispusă de procurorul general al PCA Alba Iulia într-un dosar ce o vizează pe judecătoarea Anca Maria Groza de la Tribunalul Cluj.

Solutia pe scurt: ”În temeiul art. 335 alin. 1 şi alin. 4 1 CPP confirmă redeschiderea urmăririi penale, dispusă de Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia prin ordonanţa nr. 161/II/2/14 noiembrie 2018. În temeiul art. 275 alin. 3 CPP, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 29 martie 2019.”

Parchetul de pe langa Curtea de apel (PCA) Alba Iulia a cerut instanței să verifice legalitatea și temeinicia ordonanței procurorului general al PCA Alba Iulia de redeschidere și reluare a urmaririi penale într-un dosar în care există denunț împotriva judecătoarei Anca Groza de la secția mixtă a Tribunalului Cluj. După ce Înalta Curte a rezolvat un conflict negativ de competență ivit între curțile din Cluj și Alba Iulia, în cele din urmă instanța din Cluj a soluționat cererea parchetului.

Surse judiciare au precizat pentru Clujust că cercetarea penală vizează infracțiunile de nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, rele tratamente aplicate minorului și împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu.

Înainte de a exista acest dosar penal, judecătoarea Anca Groza a fost cea care a depus plângere penală la DNA împotriva fostului soț, avocatul Călin Budișan. Acesta a primit clasare pe motiv că fapta nu există, iar apoi a depus la rândul său plângere împotriva judecătoarei. Sursele Clujust spun că una dintre acuzații se referă la faptul că Groza ar fi falsificat semnătura fiului celor doi pe plângerea penală îndreptată împotriva avocatului.

Potrivit noilor reglementări în domeniul justiției, PCA Alba Iulia urmează să-și decline competența în favoarea noii Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, singura în măsură să ancheteze magistrați.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina