fbpx

CA Cluj a confirmat că Guvernul l-a mutat din funcție nelegal pe subprefectul Györke Zoltán

Curtea de Apel Cluj a pronunțat astăzi, 16 iulie 2020, o soluție definitivă prin care a confirmat nelegalitatea și netemeinicia modalității în care Guvernul României și Primul Ministru al României au dispus aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția publică de inspector guvernamental, în ceea ce îl privește pe Györke Zoltán.

Avocații Marius G. Roman și Andreea Plăian din cadrul SCA Iordăchescu & Asociații au obținut cu succes reintegrarea lui Györke Zoltán în funcția publică de subprefect al județului Cluj după ce acesta fusese numit, în mod nelegal, prin aplicarea mobilității, în funcția publică de inspector guvernamental.

În esență, echipa de avocați a susținut, în primul rând, faptul că Hotărârea Guvernului nr. 54/2019 privind aplicarea mobilității a fost adoptată cu nerespectarea procedurii legale, prin includerea acesteia pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 08.02.2019, fără a exista niciun caz excepțional care să justifice această măsură. De asemenea, au fost formulate critici pertinente privind nemotivarea în fapt și în drept a actelor administrative atacate, neexistând nici un motiv obiectiv pentru aplicarea măsurii mobilității în ceea ce îl privește pe domnul Györke Zoltán.

În primă instanță, Tribunalul Cluj – Secția Mixtă de contencios administrativ și fiscal, conflicte de muncă și asigurări sociale, a validat poziția exprimată de echipa de avocați, dispunând anularea Hotărârii Guvernului nr. 54/2019 și a Deciziei Primului Ministru nr. 24/2019, cu consecința reintegrării clientului în funcția publică de subprefect al județului Cluj.

Sentința pronunțată de Tribunalul Cluj a rămas definitivă prin respingerea de către Curtea de Apel Cluj a recursurilor declarate de Guvernul României, Primul Ministru al României, Secretariatul General al Guvernului și Ministerul Afacerilor Interne.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina