fbpx
Acasă » ȘTIRI » CA Alba Iulia a dispus arestare in vederea extradarii in SUA a hackerului Guccifer

CA Alba Iulia a dispus arestare in vederea extradarii in SUA a hackerului Guccifer

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, astazi, arestarea provizorie in vederea extradarii a hackerului Marcel Lazăr Lehel, cunoscut sub numele de Guccifer.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării a hackerului Guccifer pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a acesteia.

“Constată că persoana extrădabilă se află în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Deva.”

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru data de 10 septembrie soluţionarea cererii de extrădare.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, fiind cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Autorităţile judiciare din S.U.A. au solicitat extrădarea cetăţeanului român pentru executarea în întregime a pedepsei de 4 ani şi 4 luni de închisoare la care a fost condamnat în S.U.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de acces neautorizat la un sistem electronic protejat şi furt de identitate în formă calificată, prevăzute de Codul penal al S.U.A.

Acum un an, hackerul Guccifer, aflat în detenţie la Arad, a sunat din închisoare la Fox News, spunând că nu vrea să fie trimis în SUA pentru a-şi ispăşi pedeapsa primită de la instanţele americane.

În România, el a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru că a spart conturile de mail ale directorului SRI George Maior şi ale europarlamentarului Corina Creţu.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina