fbpx

Bomba începutului de an în avocatură! Probabil cea mai puternică alianță de avocați în penal din țară

Clujust vă dezvăluie bomba începutului de an în avocatură! Începând cu 1 ianuarie, cabinetele de avocatură Călin Budișan și Gheorghiță Mateuț împreună cu colaboratorii lor vor angaja toate cazurile împreună, rezultând probabil cea mai puternică asociere de avocați în penal din țară.

După câteva colaborări întâmplătoare prin faptul că clienții i-au angajat pe amândoi, avocații Călin Budișan și Gheorghiță Mateuț au decis să sudeze o colaborare permanentă pe cazuri, în sensul că vor angaja împreună. Dacă totul merge bine, după 6 luni se vor asocia într-o societatea civilă de avocatură, de genul Budișan, Mateuț și Asociații.

Cei doi l-au apărat împreună în apel pe președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a fost achitat, intră amândoi în dosarul ”Transferoviar” cu Călin Mitică (achitat în alt dosar), care este în faza de judecată, și cel al lui David Ciceo, în care judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Cluj a dispus restituirea cauzei la parchet.

Călin Budișan, care este și sportiv, spune că dintre toți avocații cu care a colaborat în diverse dosar, cea mai bună compatibilitate o are cu profesorul Mateuț , despre care spune că este un profesionist desăvârșit.

”Ne-am cunoscut în anumite cauze, am observat că există compatibilități, simpatii reciproce, nivelul de pregătire asemănător și același gen de cauze ale ”gulerelor albe”, să zic așa. Avem același nivel de pretenții.”, a spus Budișan pentru Clujust.ro

Colaborarea celor doi avocați pe cauze va acoperi toată țara. De precizat că ambii au birouri la Cluj și București.

”Ne-am gândit că contează enorm de mult ca atunci când nu pot eu, să meargă să facă el substituire și invers. Considerăm că și echipele pe care le avem sunt la un nivel foarte bun și compatibil. Ca și nivel de fuziune și alianță, este poate una dintre cele mai tari din România pe penal”, a precizat Budișan.

Contactat de Clujust.ro, profesorul de procedură penală Gheorghiță Mateuț a declarat despre începutul acestei colaborări permanente: ”Noi oricum deja am colaborat bine în cazuri. Ideea a venit din mers, în mod firesc, natural. Despre Călin Budișan am o părere foarte bună, altfel nu eram de acord să angajăm împreună. Este un avocat foarte serios și muncitor. Avem o compatibilitate tacită, ne înțelegem și tacit”.

Mateuț este de părere că o societate mare, pe model occidental, este viitorul și că vremea ”lupilor singuratici” a trecut. ”Trebuie colaboratori foarte buni sub coordonarea noastră, pentru a avea timp de toate. Eu sunt ocupat și la facultate.”, ne-a spus Mateuț. Dar faptul că este profesor îi conferă avantajul că îi vede din timp pe viitorii avocați de succes și îi poate recruta de la început.

În acest moment, cabinetul Budișan are 13 colaboratori și Mateuț 10.

Avocatul Gheorghiță Mateuț ne-a mărturisit principiul după care se ghidează: ”Cele două coordonate, legea și adevărul. Dacă ții la profesie, nu poți să faci rabat la regulile de bază. Avocatul trebuie să-și aducă contribuția la realizarea justiției, să aibă credibilitate și asta nu se poate decât dacă ești profesionist”

Citește și

Ce spun specialiștii despre Codurile penale după trei ani de la intrarea în vigoare și ce ar trebui să urmeze

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina