fbpx

Bărbatul care deține marca ”Arsenie Boca” a fost reținut în baza unui mandat european, fiind acuzat de fraudă

Orădeanul Alexandru Talpoş (fost Andor), ajuns celebru după ce a înregistrat marca ”Arsenie Boca” în Anglia, a fost reţinut, luni, şi va fi prezentat la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventivă. Talpoş este urmărit internaţional, pe numele lui fiind emis un mandat european de arestare pentru o fraudă de peste 100.000 euro comisă în Ungaria.

Potrivit ebihoreanul.ro, Talpoş ar fi comis faptele în 2011. Ca administrator al firmei orădene Atarix SRL, controversatul afacerist a emis facturi fiscale către două societăţi comerciale din Ungaria, care apoi le-au înregistrat în contabilitate atestând cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni reale, dar pentru care au dedus ilegal TVA în valoare de 43 milioane de forinţi (aproximativ 120.000 euro).

Autorităţile judiciare din Ungaria au emis pe numele orădeanului un mandat european de arestare pe 24 noiembrie, mandat care a fost comunicat la Oradea la sfârşitul săptămânii trecute.

Luni, 7 decembrie, polițiștii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigații Criminale Bihor  l-au ridicat pe Talpoş şi l-au prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele lui o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Citește despre înregistrarea mărcii Arsenie Boca în Anglia AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina