fbpx

Avocatul Luca din Baroul Cluj a scăpat de pedeapsa cu executare! ÎCCJ a desființat sentința

Avocatul Romulus Luca din Baroul Cluj a scăpat de pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare pentru abuz de încredere. Înalta Curte a deființat sentința dată de Curtea de Apel Cluj.

ÎCCJ a desființat sentința ca urmare a retragerii plângerii prealabile de către singura parte civilă din dosar.

Minuta ÎCCJ: ”Admite apelul declarat de apelantul-inculpat Luca R. Romulus împotriva sentintei penale nr. 158 din data de 25 septembrie 2020, pronuntata de Curtea de Apel Cluj, Sectia penala si de minori, în dosarul nr. 687/33/2019.

Desfiinteaza sentinta penala atacata, si, rejudecand:

Ia act de retragerea plangerii prealabile formulate de persoana vatamata-parte civila Ghinda Zinaida si, în baza art. 396 alin.6 raportat la art.16 alin.1 lit.g teza I Cod procedura penala, dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului Luca R. Romulus pentru infractiunea de abuz de încredere, prevazuta de art. 238 alin. 1 din Codul penal.

Conform art.25 alin.5 Cod procedura penala penal, lasa nesolutionata actiunea civila formulata de partea civila Ghinda Zinaida.

Obliga partea civila Ghinda Zinaida la plata catre stat a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitiva. Pronuntata în sedinta publica, astazi, 22 iunie 2021.”

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!